2017-01-23 02:36


Udrea: Proiectul Legii Capitalei va fi definitivat săptămâna viitoare

 |  17:51
Udrea: Proiectul Legii Capitalei va fi definitivat săptămâna viitoare

PreşedintelePDL Bucureşti, Elena Udrea, a declarat, că proiectul Legii Capitalei va fidefinitivat săptămâna viitoare, menţionând că există două variante dereorganizare a Bucureştiului şi că PNL Bucureşti a exagerat şi a demonstratrea-credinţă prin atacul la adresa organizaţiei PDL.

Udrea a spus, într-o conferinţă de presă, căproiectul Legii Capitalei se află încă în dezbatere în interiorul organizaţieiPDL Bucureşti şi că săptămâna viitoare va fi gata forma finală acceptată îninteriorul partidului.

Potrivit Elenei Udrea, PDL are două variantede lucru de reorganizare a Capitalei, pe lângă cea care prevede alegereaprimarilor de sector din rândul consilierilor generali existând şi varianta,"care are o susţinere mare în societatea civilă", potrivit căreiaBucureştiul se împarte în atâtea sectoare câte colegii uninominale există şivor fi 20 de sectoare.

Udrea a explicat că cea de-a doua variantăeste a Alianţei D.A., formată din PD şi PNL, dar abandonată de liberali după ceau câştigat trei primării în 2004.

"Este o disperare a PNL cu care atacăacest proiect al Capitalei, pentru că îşi pierde puşculiţa - bugetul sectorului1. PDL ştie sigur că va pierde două primării de sector, pentru că prin acestproiect se pierd două primării - sectorul 3 şi 6 - şi, cu toate acestea,susţine reorganizarea Capitalei. Este exagerat şi demonstrează o rea-credinţă aPNL Bucureşti prin atacul pe care îl are la adresa PDL Bucureşti", aafirmat Elena Udrea.

Ea a adăugat că PDL va supune dezbateriipublice proiectul Legii Capitalei şi nu va proceda la fel ca PNL în cazul legiivotului uninominal. Udrea i-a acuzat pe liberali că, împreună cu Viorel Hrebenciucşi PSD, au "mânărit" Legea electorală şi au împărţit ţara în colegiiastfel încât să câştige locuri de parlamentar la alegeri.

"Toţi parlamentarii PNL care semneazăprotestul sunt aleşi pe locul 2. Dacă nu ar fi mânărit Legea electorală,susţinuţi de Viorel Hrebenciuc şi PSD, probabil că nu ar fi fost parlamentari",a adăugat Elena Udrea.

Andrei Chiliman, liderul PNL Bucureşti şiprimar al sectorului 1, i-a cerut, marţi, primarului general Sorin Oprescu săiniţieze, în termen de o săptămână, procedurile de declanşare a unui referendumîn Bucureşti pe tema alegerii primarilor de sector, acuzând PDL şi pe ElenaUdrea că doresc să desfiinţeze alegerea primarilor. Primarul sectorului 1,Andrei Chiliman, i-a înmânat oficial, joi, edilului-şef al Capitalei, SorinOprescu, solicitarea pentru organizarea referendumului privind Legea Capitalei.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu,a declarat, joi, că dacă se va hotărî organizarea unui referendum privind LegeaCapitalei, acesta va viza şi alte probleme ale Bucureştiului, printre careregulamentul de urbanism, precizând că o decizie va fi luată în două-treisăptămâni, astfel încât până în vară să aibă loc.

Oprescu a mai precizat că o decizie în sensulorganizării referendumului în Bucureşti va fi luată în aproximativ două-treisăptămâni, "astfel încât până în vară acesta să fie şi organizat".

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image