2017-01-18 06:00

SOCIAL


Udrea vrea să dubleze încasările din turismul medical din 2015

 |  17:40
Udrea vrea să dubleze încasările din turismul medical din 2015
ÎncasărileRomâniei din turismul medical ar putea ajunge la 500 de milioane euro pe anîncepând din 2015, dacă acest tip de turism va fi promovat, a declarat joi, într-oconferinţă de presă, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, ElenaUdrea.

"Dincercetările pentru brandul turistic a reieşit că România are potenţial de aatrage turişti pe domeniul medical. Trebuie să-i atragem aici pe cei care cautăservicii medicale", a spus Udrea. Aceasta a adăugat că turiştii carevizitează ţara în scopuri medicale cheltuiesc bani nu doar pentru acest tip deservicii, ci şi pe cele turistice. Reprezentanţii MDRT susţin că în 2010 auvenit în România circa 60.000 de turişti în interes medical, care au cheltuitaproximativ 250 milioane de euro. Astfel, din aceste date reiese că fiecareastfel de turist a alocat, în medie, circa 4.000 de euro pentru a-şi tratasănătatea în România. Potrivit Elenei Udrea, cele maicăutate tratamente sunt cele stomatologice, antiaging şi intervenţiile medicaleestetice. Udrea a mai arătat că România ar trebui să exploateze celebrul Institut de Geriatrie şi Gerontologie Ana Aslan”, care pe vremuri aducea în Româniazeci de mii de turişti. Totodată, ministrul a precizat că nu există încă o clasificare pentru staţiunile balneare româneşti,dar, în viitorul apropiat, Guvernul va pregăti un act normativ, prin care zecestaţiuni balneare vor fi recunoscute oficial ca atare. "Vor urma şi altezece localităţi, care în urma evaluării vor primi statutul de staţiunibalneare. MDRT va pregăti pentru acestea o serie de facilităţi, atât pentruinvestitori, cât şi pentru turişti", a menţionat Udrea.

MDRT,Ministerul Sănătăţii, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şiSportului, Casa Naţională pentru Asigurări de Sănătate (CNAS) şi ColegiulMedicilor au semnat joi un protocol de colaborare interinstituţională pentrupromovarea şi dezvoltarea turismului medical. “România are cel mai variat spectru de factori naturali terapeutici dinEuropa, din potenţialul balnear ar Europei, 1/4, după uniiautori chiar 1/3 se află pe teritoriul României. Acest potenţial trebuieverificat şi exploatat. Avem două mari provocări în domeniul turismuluibalnear. Pe de o parte, readucerea în atenţie a potenţialului natural înprevenţia şi tratamentul anumitor afecţiuni. În acest sens, Ministerul Sănătăţiiare în subordine 13 unităţi sanitare cu specific recuperare, cu un total de3.359 de paturi”, a declarat ministrul sănătăţii, Cseke Attila, cu ocazia semnăriiprotocolului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image