2018-12-14 00:35


Ultima strigare pentru un minisejur în străinătate. Agenţiile de turism au vândut cu 10% mai multe vacanţe de Paşte decât în 2010

 |  19:16
Ultima strigare pentru un minisejur în străinătate. Agenţiile de turism au vândut cu 10% mai multe vacanţe de Paşte decât în 2010

Bulgaria şi Grecia rămân ţările preferate de români pentru petrecereasărbătorilor de Paşte. Numărul românilor care au optat pentru un sejur înstrăinătate, de Paşte, a crescut anul acesta cu până la 10%, faţă de anultrecut. Turoperatorii susţin că astăzi este ultima zi în care se mai pot găsioferte turistice de Paşte în afară.

Vecinii noştri de la sud de Dunăre au fost cei maicăutaţi de turiştii români pentru petrecerea minivacanţei de Paşte. “Cei mai mulţi turişti optează pentru România, pentru că este un minisejurde cel mult 4–5 zile prelungit. Apoi, pe locul doi, este clar Bulgaria, undesunt în jur de 6– 7.000 de români. Am avut hoteluri din Bulgaria ocupate deromâni încă de luna trecută, în special în Albena, Nisipurile de Aur şi SunnyBeach. Pe locul trei este Grecia. Românii aleg să-şi petreacă sărbătorile dePaşte în ţări ortodoxe şi aleg serviciile în funcţie de calitate şi deproximitate. În Grecia, sigur cea mai căutată este zona Halkidiki şi insuleleCreta şi Rodhos. În plus, Grecia vine an de an cu o insulă nouă. Anul acesta esteinsula Skiathos, unde s-a filmat filmul «Mamma mia», acum câţiva ani”, ne-a declarat consultantul turistic Traian Bădulescu.Acesta susţine că numărul românilor care aleg să petreacă sărbătorile pascaleîn afara graniţelor ţării a crescut cu până la 10%, faţă de 2010. “Pe Bulgaria, românii vor trei şi patru stele all-inclusive; pe România, mulţi aleg demipensiune, dar şi cazare cumic dejun, iar pe Grecia, demipensiune. Sunt mai mulţi turişti români ca anultrecut care optează pentru destinaţiile în afară. Potrivit turoperatorilor,este o creştere de 5–10%. Pretenţiile au rămas aceleaşi, doar că românii cautăcel mai bun raport calitate-preţ. Acesta este comportamentul turistului român.Românii au înţeles însă că la două stele nu au aceleaşi condiţii şi de aceea,în ultimul timp, aleg mai mult trei sau chiar patru stele. Ofertele de Paştesunt destul de ieftine. În medie, un sejur de patru zile pentru o persoanăcostă între 80 şi 120 de euro, all-inclusive. În Grecia poate ajunge la 150 deeuro, fără transport, şi la 400 de euro de persoană, în funcţie de condiţii şidacă se zboară cu avionul. O altă destinaţie mai scumpă, dar care trebuieamintită de Paşte, este Israel. Preţul unui pachet turistic de Paşte porneşte de la 800 de euro, cu transport şi totulinclus. Să nu uităm că este Paştele şi la catolici şi la evrei şi este foartesolicitat Israelul. Este plin. Multe grupuri de pelerinaj merg prin agenţii”, ne-a mai explicat Traian Bădulescu.

Ultima şansă pentru un sejur în Bulgaria

Cei care nu s-au decis încă unde să petreacă Paştele maipot spera încă la un scurt sejur în afara graniţelor. “Mai sunt şanse să se găsească locuri la hotel,dar nu în toate staţiunile. Albena este cam plină, din câte ştiu. Vineri (n.r.azi) este cam târziu. Poate doar de dimineaţă să mai meargă la agenţiile deturism. Nu mai pot merge unde vor, dar se mai găsesc pe ici şi pe colo locuri”, a precizat Traian Bădulescu.

Există însă şi români cu dare de mână care alegdestinaţii exotice pentru vacanţa de Paşte sau mari capitale europene. „Suntcereri şi pentru câteva insule exotice, dar este nevoie de un concediuprelungit. E vorba de insuleleSeychelles şi Mauritius sau de croaziere. Este nevoie însă de o săptămână.Preţurile sunt în jur de 1.000–2.000 de euro de persoană. Locuitorii din vestulRomâniei merg în Croaţia sau în Muntenegru”, ne-a mai declarat Bădulescu.

Cei care n-au bani de vacanţă pot închiria un „iepuraş”

Românii care nu au bani să plece în străinătate aunumeroase opţiuni de distracţie şi în ţară pentru minivacanţa de Paşte.

Părinţii au posibilitatea de a închiria un „Iepuraş”,care să aducă daruri micuţilor. O astfel de surpriză pentru copii îi va costa,însă, pe părinţi. Preţurile pentru închirierea „Iepuraşului” pleacă de la 80 delei pe oră.

Bărbaţii necăsătoriţi sau - de ce nu - şi taţii carereuşesc să-şi asigure o seară fără copii se pot delecta cu altfel de „Iepuraşi”.Cluburile din Regie aşteaptă bucureştenii în acest weekend cu reduceri labăuturile alcoolice şi cu animatoare îmbrăcate în iepuraşi sexy.

Şi sex-shop-urile au pregătit oferte de Paşte. Un costumde „Iepuraş” pentru doamne sau domnişoare costă între 140 şi 300 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...