2017-01-17 06:57

SOCIAL


Ultima ‘’tranşă’’ de perle de la Bac 2011, sesiunea iunie: ’’Sistemul nervos este simpatic şi ne ajută să trăim, dacă nu mai funcţionează, obosim şi trăim mai puţin’’

 |  20:14
Ultima ‘’tranşă’’ de perle de la Bac 2011, sesiunea iunie:     ’’Sistemul nervos este simpatic şi ne ajută să trăim, dacă nu mai funcţionează, obosim şi trăim mai puţin’’
“Sistemul nervos este simpatic şi ne ajută să trăim, dacă nu mai funcţionează,obosim şi trăim mai puţin”, iar “Spania, Italia, Grecia şi Cipru sunt ţări careintră în Marea Mediterană şi de aceea formează Europa Mediteraneană” suntprintre cele mai “sclipitoare perle” care “luminează” ultima probă a examenuluide bacalaureat cu cele mai slabe rezultate din istorie.

Probele scrise la alegere de la examenul de bacalaureat afost ultima, dar, judecând după “perlele” produse, în nici un caznu pot fi considerate “cele din urmă”. La Biologie, de exemplu (pentru candidaţii care au optat pentru materiadin clasele a XI-a şi a XII-a - Anatomie, fiziologie umană, genetică şi ecologie), le-a cerut absolvenţilor deliceu, la subiectul III, să alcătuiască “un minieseu format din 3-4 fraze, caresă conţină noţiuni, cel puţin 6 despre sistemul nervos”. Iată ce a gândit unul dintre candidaţi, de la un centru de evaluare dinapropierea Capitalei: “Sistemul nervos este simpatic şi ne ajută să trăim, dacănu mai funcţionează, obosim şi trăim mai puţin”. Dintr-o altă teză aflăm că “Sistemul nervos este situate în creier şi este format din nefroni”(n.r., unitatea celulară de la rinichi, care produc urina). Un alt absolvent deliceu confundă Anatomia cu Geometria: “Sistemul nervos prezintă un triunghi celebral format din măduvă şi bulb”. Un candidat de la examenul de bacalaureatconsideră că “Numărul neuronilor este foarte mare, de când ne naştem,până murim”, în timp ce un altul susţine că “Sistemul nervos este alcătuit din ţesut muscular”.

Şi proba scrisă la Geografie a furnizat “perle” memorabile. Spreexemplu, un candidat susţine că “Europa Mediteraneană atrage turiştii, pentru că are mare, plaje şi fetefrumoase, ca şi alte ţări din lume, Spania, Grecia, Brazilia”. Pentru un alt absolvent de liceu, “Grecia este o ţară frumoasă din Marea Mediterană”. Iar elenii nu sunt singurii care “plutesc în derivă”, după unii absolvenţide 12 clase. “Spania, Italia, Greciaşi Cipru sunt ţări care intră în Marea Mediterană şi de aceea formează EuropaMediteraneană”, notează un altabsolvent de liceu.

Bacul îşi ia la revedere cu ultimele perle:

“Spania, Italia, Grecia şi Cipru sunt ţări care intră în Marea Mediterană şi de aceea formează Europa Mediteraneană”;“Europa Mediteraneană atrage turiştii pentru că are mare, plaje şi fete frumoase, ca şi alte ţări din lume”;“Sistemul nervos este simpatic şi ne ajută să trăim, dacă nu mai funcţionează, obosim şi trăim mai puţin”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image