2017-01-16 23:45

SOCIAL


Ultimele 14 zile pentru plata taxelor

 |  21:00
Ultimele 14 zile pentru plata taxelor

Datornicii la stat care primesc indemnizaţia de creştere a copilului, venitul minim garantat sau alocaţia pentru susţinerea familiei au termen până pe 31 ianuarie să achite taxele locale şi impozitele restante. Ministerul Muncii va primi în perioada imediat următoare listele cu rău-platnici, urmând ca de la 1 februarie să sisteze aceste ajutoare.

Până ieri, ministerul Sulfinei Barbu a transmis primăriilor numele celor care beneficiază de cele trei prestaţii sociale, urmând ca în următoarele două săptămâni să reprimească lista actualizată a datornicilor. “Cei care au datorii la stat trebuie să îşi rezolve situaţia până pe 31 ianuarie, în caz contrar, urmând să le fie suspendat ajutorul de la 1 februarie. Totuşi, luna următoare vor primii banii pe ianuarie, astfel că ar putea plăti în timp util”, a spus ministrul. Conform oficialilor, datornicii nu vor mai încasa banii din prestaţiile sociale din martie, pentru luna februarie.

După cinci luni, ajutorul e anulat

Odată cu suspendarea ajutorului, cetăţeanul are la dispoziţie cinci luni pentru a rezolva problema, perioadă în care banii se pot acorda retroactiv, altfel, dosarul fiind anulat. “Dacă în aceste luni, situaţia cu impozitele se va remedia, atunci respectivul va încasa banii retroactiv. Altfel, ajutorul va fi anulat. Pe viitor, mai poate beneficia de el, însă va trebui să îşi facă din nou dosarul”, mai spun reprezentanţii Ministerului Muncii. Situaţia este una greu de rezolvat pentru o parte dintre datornici, deoarece autorităţile locale le-au permis să nu îşi achite impozitele cu anii. “Există situaţii în care oamenii nu au mai plătit de 10 ani. Nu ştim cum se va găsi o cale de soluţie. E complicat”, adaugă aceştia. În mai multe oraşe din ţară, mare parte dintre cei cu venit minim garantat au în special amenzi de plătit, însă acestea nu sunt considerate taxe şi impozite în noua lege.

Reducere până pe 31 martie

Aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, până la data de 31 martie, persoanele fizice care îşi plătesc pe tot anul impozitele pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport primesc o reducere de 10%. De altfel, în ultimele zile, tot mai mulţi români au mers la ghişeele primăriilor pentru a-şi achita dările de stat, înregistrându-se un procent însemnat din totalul locuitorilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-07

TAGURI: taxe, prestatii sociale, ministerul muncii, ajutoareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image