2018-10-18 18:57


Un amendament respins. Se menţine monopolul ELCEN pe piaţa energiei termice

 |  19:54
Un amendament respins. Se menţine monopolul ELCEN pe piaţa energiei termice

Consilierii generali au ratat ocazia de a elimina monopolul ELCEN de pe piaţa energiei termice. Prin strategia votată, investitorii privaţi sunt excluşi de la distribuţia agentului termic. Astfel, prin regulamentul votat, sunt acceptaţi numai operatorii actuali din sistem, respectiv ELCEN.

Consilierul general Cristinel Deaconescu a propus un amendament prin care să fie acceptaţi şi investitori privaţi în sistemul de termoficare bucureştean. “Producătorul de energie termică are următoarele drepturi:

să aibă acces la reţelele termice de transport şi distribuţie în condiţiile legii; racordarea de noi producători de energie termică la reţelele termice de transport ale SACET se poate face numai cu avizul de racordare al autorităţii administraţiei publice locale a Municipiului Bucuresti prin Direcţia Generală de Infrastructură şi Servicii Publice – Direcţia Utilităţi Publice, emis în termen de maxim 60 zile de la solicitare. în cazul producătorilor noi, avizul de racordare se emite în baza autorizării de înfiinţare emisă de ANRE. Avizul de racordare va conţine soluţia tehnică de racordare la reţelele termice, în zona amplasamentului noii capacităţi de producţie energie termică. Avizul de racordare nu poate fi condiţionat sau include restricţii privind cantităţile de energie termică ce urmează a fi produse/comercializate şi nici privind capacitatea nominală a noii capacităţi de producţie energie termică, acestea fiind reglate prin mecanismul de piaţă al liberei concurentţ şi al legislaţiei în vigoare. Racordarea noilor capacităţi de producţie energie termică la reţelele termice se face în baza avizului de racordare şi al autorizării de înfiinţare. Activitatea de producţie şi vânzare a energiei termice poate fi desfăşurată de un nou producător racordat la reţelele termice de transport şi/sau distribuţie, după obţinerea licenţei de producător în condiţiile legii. Avizul de racordare emis de Direcţia Generală de Infrastructură şi Servicii Publice – Direcţia Utilităţi Publice, nu reprezinta o obligaţie ulterioară de contractare a energiei termice de la respectivul producător”, se spune în amendamentul respins.

“Majoritatea aleşilor locali au lăsat în pixul Executivului PMB obţinerea avizului de racordare în reţeaua RADET ca şi până acum. Bucureştenuu au rata şansa scăderii preţului gigacaloriei”, a declarat pentru PUTEREA Cristinel Deaconescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-26

TAGURI: radet, elcen, amendament, monopol
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CRISTI
28 Ian 2016

Unii consilieri generali cum ar fi de exemplu Fontaura Lacramioara ( zisa Pusa ) a avut grija sa isi angajeze odrasla la RADET acesta fiind de profesie regizor. De asta au grija unii dintre aia din consiliul general
ALIN
28 Ian 2016

Cristi ai dreptate dar nu uita ca si Psd-ul si PNL-ul au votat criterii de integritate, eu sper ca astfel de specimene sa nu se mai regaseasca pe listele acestor partide astia de acest tip vor migra catre partidele mai mici
ALINA I
28 Ian 2016

Sper ca aceasta Fontaura Lacramioara ( zisa Pusa ) care a avut grija sa isi angajeze odrasla la RADET sa nu mai fie pe lista niciunui partid. Oricum nu cred ca isi permite vreun partid mare sa faca asa o greseala ca o sa urle toata presa.
ROBERT
28 Ian 2016

Dar de Cristi Olteanu nu spuneti nimic asta si-a angajat toate neamurile acolo
RAFAEL ATOMULESEI
01 Feb 2016

Si se mira lumea dece ne debransam. Eu deja mi-am scos banii pe centrala in 3 ierni.
CARICIU
11 Feb 2016

Jos cu mafia din elcen, directori numiti politic pe salarii imense! ca sa cace la partide.
Random imageUltimele stiri

Bătălia Taxelor la Ploiești Acum 2 ore | (0)
Social


loading...