2019-03-18 16:05


Un COPIL petrece în aer liber de două ori mai puțin decât un DEȚINUT

 |  22:29
Un COPIL petrece în aer liber de două ori mai puțin decât un DEȚINUT

În medie, un copil român petrece doar o oră pe zi în aer liber. De două ori mai puţin decât un deţinut dintr-o inchisoare de maximă siguranţă. Crescuţi între patru pereţi, la lumina becului, copiii riscă să dezvolte boli grave, avertizează medicii.

Unul din doi petrece mai puţin de o oră pe zi în aer liber. Generaţia din ziua de astăzi este periculos de inactivă, avertizează medicii.

Valeria Herdea, medic pediatru: "Faptul că nu lăsam copii afară, la soare, şi îi izolăm în casă predispun aceşti copii să stea într-o microfloră pe care n-o putem controla. Lipsa de expunere la soare, predispune copilul la diverse îmbolnăviri, de exemplu se dezvoltă rahItismul pentru că noi avem provitamina D în piele sub acţiunea razelor de soare se descompune.", scrie Observator.tv.

În plus, copiii crescuţi între patru pereţi riscă să ajungă adulţi sedentari şi cu probleme de socializare. Mai grav este că îşi creează de mici legături virtuale cu necunoscuţi, care îi abordează pe reţelele sociale, pe chaturi şi chiar pe site-urile de jocuri.

Părinţii şi bunicii conştientizează pericolul, dar spun că nu au soluţii în faţa avansului tehnologic.

Organizaţia Salvaţi Copiii a făcut un studiu naţional despre timpul petrecut în mediul virtual de cei mici. Cifrele dezvăluie o realitate periculoasă. 

Teodora Stoica, coordonator proiect "Salvaţi Copiii": "O sută dintre copiii români spun că petrec în jur de două sau trei ore pe zi pe internet, într-o zi obişnuită de şcoală. Atunci când vorbim de zilele libere, la sfârşit de săptămână sau în vacanţă, 73 la sută dintre copiii români spun că petrec în jur de trei ore sau mai mult pe internet."

Sfatul medicului este unul simplu. Copiii să fie lăsaţi să exploreze. În aer liber. Eficiente sunt şi curele cu aerosoli marini, care cresc imunitatea şi protejează căile respiratorii.

Începe sezonul de plajă, iar plimbările pe malul mării în primele trei ore după răsărit sau cu o oră înainte de asfinţit pot face minuni pentru sănătate. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-05-27

TAGURI: copil, aer liber, detinut
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CAMILA RODELA
03 Iun 2018

Buna ziua, prietenii mei sunt Camila Rodela si sunt din Michigan, United State. Sunt aici pentru a depune mărturie despre lucrările bune ale lui DR.OGAGA ​​KUNTA în viața mea. Soțul meu și cu mine am fost căsătoriți timp de 27 de ani cu doi copii. acum doi ani totul a ajuns la capăt. Am vrut soțul meu înapoi și l-am rugat, dar nu a ascultat niciodată, așa că am dat peste câteva mărturii despre această vrăjitoare particulară. Unii oameni au mărturisit că le-a adus înapoi pe iubitul lor Ex, unii au mărturisit că restaurează uterul și vindecând cancerul și alte boli, unii mărturisind că poate vrăji pentru a opri divorțul și vraja pentru a obține o slujbă bine plătită. Este uimitor, am dat peste o mărturie specială, era despre o femeie numită Vera, ea a mărturisit despre modul în care a adus înapoi iubitul ei Ex și, la sfârșitul mărturiei sale, și-a abandonat e-mailul. După ce am citit toate acestea, am decis să-i încerce. L-am contactat prin e-mail și mi-a explicat problema mea. Și mi-a spus ce trebuie să fac, am făcut-o și soțul meu sa întors la mine. Ne-am rezolvat problemele și am fost și mai fericiți decât oricând. Ești un om talentat și nu voi opri publicarea lui pentru că e un om minunat. Dacă aveți vreo problemă și sunteți în căutarea unei vrăji adevărate și autentice, Încearcă-l oricând, este răspunsul la problemele tale. Puteți să-l contactați prin e-mail: ogagakunta@gmail.com și să vă rezolvați problemele ca mine. El poate rezolva următoarele probleme și multe altele. (1) DACĂ VREAȚI EX-BACK (2) VREAȚI SĂ CONVENȚI SOSIUNEA DUMNEAVOASTRĂ PENTRU ÎNCĂLCAREA DIVORȚIEI (3) VĂ RUGĂM SĂ VĂ PROMOVAȚI ÎN OFICIUL DVS. (4) VREI BĂRBAȚI BĂRBAȚI ȘI FEMEILE CARE VOR VĂ CĂUTĂ ATRACTIVĂ (5) DACĂ DORIȚI SĂ CONCEPTĂ UN COPIL (6) VREI DUMNEAVOASTRĂ (7) VEI DUMNEAVOASTRUL DUMNEAVOASTRĂ PENTRU AI IUBI DOAR PENTRU VESTUL VIEȚII LUI (
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...