2019-02-20 20:21


Un ERBICID folosit de fermierii români de peste 40 de ani este CANCERIGEN

 |  11:49
Un ERBICID folosit de fermierii români de peste 40 de ani este CANCERIGEN

O instanță din SUA a stabilit că Monsanto trebuie să îi plătească despăgubiri în valoare de 289 mil. dolari lui Dewayne Johnson (46 de ani), grădinarul unei școli din California, care a acuzat că folosirea frecventă a Roundup, un erbicid produs de companie, i-a provocat cancerul limfatic.

Procesul început în 2016 este primul în care s-a dat o sentință în ceea ce privește efectele glifosatului, compusul principal din Roundup, suspiciunile fiind că poate cauza cancer. Alte 5.000 de procese vizând acest compus se află în desfășurare în SUA, deși Mosanto susține că 40 de ani de cercetări au arătat că glifosatul este sigur.

Ca urmare a acestei decizii, în cursul zilei de marți, organizația Greenpace a cerut interzicerea glifosatului în toate țările din Europa. Fermierii români folosesc erbicidele pe bază de glifosat pentru combaterea buruienilor de peste 40 de ani, motivând eficiența ridicată.

Comisia Europeană a autorizat, anul trecut, folosirea glifosantului până în 2022.

Opiniile experților nu sunt unitare. World Health Organization a clasificat, în 2015, glifosatul drept „probabil carcinogen pentru oameni”, iar Agenția de Protecție a Mediului din SUA a susținut, într-o evaluare din septembrie 2017, că probabil glifosatul nu este carcinogen pentru oameni.

Monsanto a anunțat, luni, că intenționează să conteste verdictul în cazul Roundup invocând drept principal motiv faptul că judecătorul trebuia să excludă și să catalogheze drept insuficiente dovezile științifice prezentate de avocații lui Johnson, iar argumentația avocaților părții adverse s-a bazat mai mult pe emoție decât pe date științifice.

Alexandra Lahav, profesor de drept la Universitatea din Connecticut, a declarat că este ceva obișnuit ca, în cursul unui proces, experții să se bazeze pe aceleași studii și să ajungă la concluzii diferite pe care să le prezinte juriului.

De asemenea, David Rosenberg, profesor la Harvard Law School, susține că pledoariile și argumentele emoționale sunt des invocate în timpul proceselor, astfel încât Mosanto nu are niciun motiv întemeiat să-și construiască apelul pe aceste baze.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-16

TAGURI: erbicid, fermieri romani, cancerigen,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BRAVO ZP PT.ARTICOL!!!
16 Aug 2018

în sfârșit s-a găsit cineva să vorbească despre ierbicidele-astea....au fost inițiate odată cu adoptarea Codex-ul Alimentarius de către criminalii politici din Parlament, euro-parlamentar pe Agricultură, fiind nimeni altul decât bubosul de Cioloș! Se știe că firma MONSANTO ESTE CRIMINALĂ DE LA UN CAPĂT LA ALTUL, DAR FACE PE PROASTA! Se tot vorbește despre asta dar nu se întâmplă nimic în acest sens...așa vezi români făcând cancer precum se făcea/face o răceală simplă, inainte!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...