2017-01-18 22:31

SOCIAL


Un nou centru modern pentru ajutorarea vârstnicilor. VEZI FOTO!

 |  16:46
Un nou centru modern pentru ajutorarea vârstnicilor. VEZI FOTO!

A fost inaugurat cel mai modern complex de servicii sociale destinat persoanelor de vârsta a treia din sectorul 6, „Floare Roşie”, situat în str. Floare Roşie nr. 7A.

Proiectul „Floare Roşie” îşi propune să acopere întreaga arie de nevoi specifice persoanelor în vârstă lipsite de suport familial. Complexul are ca scop reabilitarea şi reinserţia în societate a vârstnicilor.

Complexul are în cadrul său şi o componentă de recuperare medicală: kinetoterapie, proceduri reumatice, electroterapie şi hidroterapie atât pentru bătrânii rezidenţi, cât şi pentru persoanele vârstnice cu probleme medicale din comunitate. De asemenea, complexul “Floare Roşie” este dotat cu spaţii de recreere de tip cluburi, sală de mese, toalete accesibilizate, cabinete medicale, de consiliere psihologică, având o capacitate totală de 100 de locuri în regim rezidenţial şi de peste 120 de locuri - componentă de recuperare medicală.

Investiţia se ridică la aproximativ 2 milioane de euro. “În sectorul 6, dintre cei peste 370.000 de locuitori, aproximativ o treime din populaţie este reprezentată de persoane vârstnice, majoritatea peste 70 de ani. Noul  complex de servicii sociale «Floare Roşie» oferă atât şansa persoanelor vârstnice fără familie să ducă o viaţă normală, într-un spaţiu care acoperă toate nevoile acestora, cât şi bătrânilor din comunitate accesul la servicii de recuperare medicală în contextul unei lipse acute de astfel de servicii medicale în Bucureşti”, se menţionează într-un comunicat al Primăriei Sectorului 6.

Toate serviciile oferite de Centrul “Floare Roşie” sunt gratuite.

De ce servicii pot beneficia vârstinicii

La nivelul Complexului “Floare Roşie”, în cadrul componentelor acestuia se oferă următoarele servicii:

- (regim instituţionalizat) este destinată persoanelor vârstnice care au domiciliul legal pe raza sectorului 6 şi îndeplinesc criteriile de eligibilitate privind instituţionalizarea;

Componenţa recuperare socio-medicală – amenajată corespunzător şi dotată cu aparatură modernă care oferă servicii de specialitate la cele mai înalte standarde atât pentru persoanele vârstnice găzduite în cadrul complexului, cât şi pentru persoanele cu dizabilităţi din comunitatea locală, care au nevoie de astfel de intervenţii.

Clubul seniorilor - club destinat atât persoanelor vârstnice găzduite în cadrul complexului de servicii, cât şi a persoanelor vârstnice din comunitatea locală, este un spaţiu de socializare, culturalizare şi de petrecere a timpului liber;

Componenta găzduire şi îngrijire persoane vârstnice

Domeniu de competenţă: asistenţa socială acordată persoanelor vârstnice şi găzduirea acestora.

Servicii oferite:

Asistenţă socială;

Consiliere psihologică;

Ergoterapie şi petrecere a timpului liber;

Asistenţă medicală curentă şi terminală;

Găzduire, hrănire, îngrijire şi igienă personală;

Siguranţă şi accesibilitate în comunitate;

Alte servicii: spirituale, religioase, în caz de deces.

Componenta recuperare socio – medicală

Prin intermediul componentei “recuperare socio-medicală” existentă la nivelul Complexului de Servicii Sociale “Floare Roşie” sunt acordate servicii atât pentru beneficiarii unităţii rezidenţiale din cadrul complexului, cât şi pentru persoanele din comunitatea locală (persoane adulte ce deţin un certificat ce atestă încadrarea într-un grad de handicap sau persoane vârstnice, cu domiciliul pe raza sectorului 6).

Servicii oferite

proceduri şi şedinţe de recuperare specifice pentru diferite afecţiuni în baza indicaţiilor date de catre medicul specialist balneo-fizio-terapeut;

masaj;

kinetoterapie;

fizioterapie;

examinarea şi evaluarea psihologica a pacienţilor;

consiliere psihologică  individuală şi de familie;

activitati de stimulare psiho-motorie;

activităţi de training mental (teste psihologice, testarea memoriei);

art-terapie;

asigurarea unui grup interrelaţionar.

Clubul seniorilor - club destinat atât persoanelor vârstnice instituţionalizate în cadrul Complexului de Servicii Sociale “Floare Roşie”, cât şi a persoanelor vârstnice din comunitatea locală.

Acesta reprezintă un spaţiu de relaxare şi agrement pentru pensionarii din sectorul 6, fiind destinat stimulării comunicării la orice vârstă şi readucerii persoanelor de vârsta a treia în viaţa socială activă. Sunt vizate persoane care, deşi aflate la pensie, şi-au păstrat spiritul viu şi doresc să desfăşoare aceeaşi viaţă activă pe care o desfăşurau înainte de a părăsi activitatea profesională zilnică.

Clubul seniorilor, amenajat în cadrul Complexului de Servicii Sociale “Floare Roşie” facilitează şi încurajează legăturile interumane, inclusiv cu familiile persoanelor vârstnice. Prin activităţile pe care le desfasoara permite menţinerea sau ameliorarea capacităţilor fizice şi intelectuale ale persoanelor vârstnice, stimulează participarea persoanelor vârstnice la viaţa socială.

Acest program vine în sprijinul persoanelor de vârsta a treia, prin creşterea confortului psihic, prin implicarea în activităţi ce au caracter recreativ şi socio-cultural, precum şi prin dezvoltarea unei atitudini de întrajutorare între semeni.

Clubul seniorilor oferă posibilitatea vârstnicilor de a socializa, de a se implica în viaţa comunităţii, de a fi puşi în valoare, atât ei ca indivizi, cât şi experienţa lor, de a se simţi utili.

Serviciile oferite sunt:

activităţi de socializare: consiliere psihologică, relaţională, juridică, după caz; activităţi de comunicare;

sesiuni de dezbateri pe diferite teme prestabilite;

crearea unei biblioteci cu lucrări oferite de către membri clubului;

seri cultural-artistice susţinute de către tinerii artişti ai sectorului 6 care au beneficiat de suportul instructiv-educativ al mentorilor; 

consultarea şi discutarea presei şi a subiectelor de larg interes;

vernisaje şi expoziţii cu lucrări ale artiştilor membri ai clubului;

jocuri de societate - şah, table, cărţi, rummy, etc.;

petrecerea zilelor onomastice ale membrilor clubului;

activităţi propuse de membrii clubului (consultarea membrilor Clubului în problemele de interes civic şi de schimbare a mentalităţilor comunităţii);

excursii organizate de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, la obiective turistice, culturale şi de agrement din capitală şi din ţară;

conferinţe pe teme medicale;

„Şcoala Bunicilor”- program de training psihologic pentru bunici privind creşterea şi educarea nepoţilor;

cenaclu literar-artistic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-18

Mai multe imagini:
Un nou centru modern pentru ajutorarea vârstnicilor. VEZI FOTO!
zoom
Un nou centru modern pentru ajutorarea vârstnicilor. VEZI FOTO!
zoom
Un nou centru modern pentru ajutorarea vârstnicilor. VEZI FOTO!
zoom
Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GOGU
19 Noi 2011

Gata a inceput campania e lectorala si anume bataia pe voturile ,,prostimii" , iar pensionarii sunt pr imii care sunt luat in vi zor. Acest centru va func tiona pentru ,,prostime" pana dupa alegeri si dupa aceea se va privatiza si adio tratament pe gratis . Tipic romanesc nu-i asa .................

Adauga un comentariu

Random image