2018-12-11 13:28


Unde ne distrăm în weekend

 |  21:00
Unde ne distrăm în weekend

Deşi vremea în acest sfârşit de săptămână nu se anunţă foarte caldă, bucureştenii au la dispoziţie mai multe variante de petrecere a timpului liber, fie că vor să stea afară, fie să meargă la muzee ori să guste diverse delicatese.

Cei care vor să facă o plimbare pot alege varianta oferită de autorităţile din sectorul 2: sâmbătă se deschide noul parc ecologic Sf. Pantelimon, situat pe malul lacului Fundeni, în spatele complexului comercial Delfinul. Dacă sunteţi pescar nu vă uitaţi undiţele, deoarece aveţi la dispoziţie un spaţiu special unde puteţi arunca momeala. Şi restul familiei are la dispoziţie numeroase modalităţi de recreere. Sâmbătă, începând cu ora 10.00, puteţi admira spectacolul de dans şi muzică oferit de copii din centrele de plasament şi din grupul Andante pe scena din parc. În plus, pentru cei mici există două spaţii de joacă în suprafaţă totală de 700 de metri pătraţi, un ansamblu de joacă multifuncţional, două balansoare duble, trei leagăne duble, un tobogan şi două nisipare. Dacă vreţi să serviţi şi masa, puteţi alege zona special amenajată pentru picnic, cu mese şi banchete. Adulţii mai au la dispoziţie foişorul unde se pot încinge adevărate partide de şah sau de table sau aparatele de fitness, în cazul în care vor să îmbine utilul cu plăcutul. Parcul este deschis zilnic între orele 05.00 şi 23.00. Pe timpul nopţii iluminatul este asigurat de 32 de stâlpi cu instalaţii fotovoltaice. Fondurile alocate de autoritatea locală pentru realizarea parcului s-au ridicat la aproximativ 1,7 milioane lei.

Târg de Sf. Dumitru

Pentru iubitorii tradiţiilor, Muzeul Satului „Dimitrie Gusti” deschide astăzi, la ora 12.00, Târgul de Sf. Dumitru. Bucureştenii pot admira ansambluri folclorice, tarafuri şi solişti de muzică populară românească şi a etniilor conlocuitoare, muzică de fanfară, muzică religioasă, reprezentaţii de teatru, expoziţii de artă plastică, parada costumelor de inspiraţie populară. De asemenea, meşteri din toate zonele ţării vor fi prezenţi la târgul ce se va închide duminică după-amiaza. Produsele din gastronomie tradiţională - cozonaci, plăcinte, produse din carne, brânzeturi, turtă dulce, produse bio - miere, fructe şi legume, zacuscă, dulceţuri vor face deliciul celor trei zile de târg. Astăzi, manifestările se vor termina la ora 18.00, iar sâmbătă şi duminică târgul va fi deschis între orele 9.00 şi 18.00.

Şcoala cu bucate alese

Astăzi, începând cu ora 11.30, puteţi gusta delicatese culinare din 20 de ţări la International School of Bucharest (ISB- Şos. Gării Căţelu nr. 1R), cu ocazia celei de-a 63-a aniversări a Zilei Naţiunilor Unite. La târg vor lua parte peste o mie de persoane, elevi (clasele I-XII) şi părinţi de diferite naţionalităţi. Copiii, ajutaţi de părinţi şi profesori vor amenaja standuri cu obiecte tradiţionale şi mâncăruri specifice celor 20 de ţări reprezentate: Iran, China, Siria, Portugalia, Nigeria, Turcia, Indonezia, Grecia, Malaiezia, Italia, Coreea de Sud, Iordania, Africa de Sud, Elveţia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...