2019-02-21 07:53


Unii oameni ai străzii au făcut MOFTURI la pomana lui Firea

 |  19:57
Unii oameni ai străzii au făcut MOFTURI la pomana lui Firea

Oamenii străzii, prezenți la pomana cu mâncare caldă și haine groase din Gara de Nord, au primit cu bucurie darurile de la primărie. Dar nu toți. Unii s-au plâns de gustul mâncării, de faptul că nu primesc ajutor zilnic, deşi refuză, în acelaşi timp, să locuiască, în perioada iernii, la centrele sociale ale primăriei.

Când bucătăria mobilă a DGASMB a fost deschisă, "oamenii gării” şi-au primit, pe rând porţia de mâncare şi ceai, pe care cei mai mulţi le-au mâncat repede, cu poftă. Alţii au fost chibzuiţi şi şi-au păstrat şi pentru mai târziu.

Însă nu toţi au fost încântaţi de ajutorul primit. O femeie a spus că nu i-a plăcut mâncarea împărţită, duminică, de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi refuză să meargă într-unul dintre centrele Primăriei Capitalei, pentru că "nu oferă nicio condiţie”.

"Am opt ani de când sunt pe stradă. Pe mine m-au abandonat mama de la şase luni şi am stat la cămin până la 18 ani. Nu am încercat să mă angajez, fiindcă dacă nu am casă, nu am pe nimeni, mi-a fost greu. Aşa, am ajuns în situaţia asta, să stau pe stradă. Aici suntem pe viaţă şi pe moarte. Noi ne-am bucurat că au venit acum oamenii ăştia şi ne-au salvat şi pe noi. Era bine dacă veneau în fiecare zi, dar vin foarte rar. Nu vine nimeni să ne dea şi nouă de mâncare, nu ne ajută nimeni. Nu lucrez nicăieri. Nu am casă, nu am familie, nu am pe nimeni, de ce să mai muncesc? Nu îmi place la adăposturi, că nu ne oferă nicio condiţie, nimic. Sunt păduchi, îşi bat joc de noi. La ora şase dimineaţa ne dau afară. Nu mi-a plăcut nici mâncarea de acum”, a spus femeia pentru News.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-08

TAGURI: gara de nord, gabriela firea, gabriel mutu, oamenii strazii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CĂRORA NU LE-A PLĂCUT,
08 Ian 2017

Înseamnă că nu le-a fost cu adevărat FOAME! S-au obișnuit să primească bani și să-și cumpere cu ei țigări, droguri sau băutură, ca să nu mai simtă starea de mizerabilitate în care se află! Femeia care vorbea că n-are casă, masă, fiind abandonată de mică de părinți apoi de la Centrul de Plasament la 18 ani, reprezintă o adevărată dramă care se transformă în tragedii! Ar trebui ca cei care și-au abandonat copii, după ce a avut ”grijă” Statul de ei, ACEI NEMERNICI DE ”PĂRINȚI” SĂ FIE OBLIGAȚI PRIN LEGE SĂ-I PRIMEASCĂ LA EI ÎN CASĂ! EȘTI ȘI MAI CRIMINAL DACĂ ÎL ȚII 18 ANI (abuzat de cei mai mari, băgat/ă ”la produs”, jecmăniți în fel și chip), IAR DUPĂ....ÎI DAI CU ȘUTU-N CUR AFARĂ, SĂ SE DESCURCE! E CRUD ȘI INUMAN!
IAR ĂIA CARE
08 Ian 2017

nu-s de-aici, din București, să fie trimiși la ei în județ, comună....că doar nu s-au născut pe câmp sau la stână! Eu le-aș face micro-ferme în care să se într-ajutoreze, între ei - cei sănătoși și tineri, pe cei bolnavi și/sau bătrâni! Iar din munca câmpului, din crescătoriile de păsări ori animale, să aibă cu ce să se întrețină. Sunt atâtea sate păsărite, cu case cu tot! Să-i trimită acolo! NU SĂ-I VEZI PE STRĂZI!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...