2018-12-17 12:43


UPB, precizări despre cadrele didactice care au inițiat documente pentru susținerea lucrărilor scrise de către deţinuţi

 |  11:20
UPB, precizări despre cadrele didactice care au inițiat documente pentru susținerea lucrărilor scrise de către deţinuţi

Universitatea Politehnica Bucureşti (UPB) a anunţat miercuri, într-un comunicat de presă, că demersul cadrelor didactice care au inițiat, în nume personal, documentele pentru susținerea publicării lucrărilor scrise de către deţinuţi va fi supus analizei Comisiei de Etică și Integritate Academică, concluziile fiind aplicate cu celeritate.

"În baza legislației în vigoare și Cartei UPB, demersul cadrelor didactice care au inițiat în nume personal documentele pentru susținerea publicării lucrărilor scrise de către persoanele private de libertate va fi supus analizei Comisiei de Etică și Integritate Academică. Concluziile Comisiei de Etică și Integritate Academică vor fi publicate pe site-ul universității și aplicate cu celeritate", se arată în comunicatul citat.

UPB a mai menţionat că a luat la cunoștință din presă despre documentele semnate de cadre didactice din universitate pentru susținerea publicării unor lucrări având drept autori persoane din închisoare.

"În Legea Educației Naționale nr. 1/2011, art. 123 alin. 6 prevede: 'În instituțiile de învățământ superior este interzisă periclitarea sub orice formă a dreptului la exprimarea liberă a opiniilor științifice și artistice'. Libertatea academică este garantată de lege (art.123 alin. 1) și dă dreptul membrilor comunității să opteze liber pentru dezvoltarea profesională, pentru activitățile asumate, fără manipulare, cenzură sau persecuții. Analizând și prevederile din Legea nr. 254/2013 și decizia ANP 619/14.10.2011, precum și documentele semnate de cadrele didactice din Universitatea Politehnica din București, se constată că nu reprezintă angajamente ale instituției de învățământ superior, ci puncte de vedere exprimate în nume personal", se precizează în comunicatul de presă.

Potrivit Cartei UPB, membrii comunității academice au dreptul "de a exprima liber opinii profesionale în spațiul universitar și de a iniția acțiuni în nume propriu, în afara acestui spațiu, dacă nu afectează prestigiul învățământului și demnitatea profesiei".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-13

TAGURI: upb, cadre, didactice, documente, lucrare, scrisa, detinut
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...