2019-02-22 13:03


UPDATE. Gazele se vor scumpi cu până la 10%

 |  19:00

ANREanalizează creşterea preţului la gaze şielectricitate

Autoritatea Naţională de Reglementare înDomeniul Energiei (ANRE) analizează mai multe scenarii privind evoluţiapreţurilor la gaze şi electricitate pentru populaţie, estimând că acestea arputea fi finalizate în noiembrie, pentru gaze, respectiv în decembrie. Pesegmentul gazelor sunt luate în calcul mai multe scenarii, iar preşedinteleANRE, Dan Iulius Plaveti, speră ca analiza să fie finalizată luna viitoare. "Noinu facem speculaţii pe această temă. În momentul când vom avea o variantăclară, în care vom ţine cont de gradul de suportabilitate, atunci sigur veţi fianunţaţi", a declarat Plaveti, citat de Mediafax. Întrebat dacă existăşanse, cu datele din prezent, ca preţul la gaze să scadă, Plaveti a răspunsnegativ. "Cu datele din prezent nu, pentru că importul s-a scumpit de la290 dolari, ultimul preţ luat în calcul, la 380 de dolari pe mia de metricubi", a spus şeful ANRE. Evoluţia preţului gazelor de import esteaferentă intervalului iunie 2009-octombrie 2010.

Referitor lapreţul la electricitate, şeful ANRE a răspuns că instituţia pe care o conduceface la fiecare sfârşit de an o analiză pentru acest segment. "Dacă la gazsuntem mai aproape de a finaliza ceva, la energie abia am început, pentru că seface în final de an, când primim raportări. Sper ca în decembrie să avem nişterezultate, dar nu mai devreme de luna decembrie", a spus Plaveti. El aexplicat că deciziile privind preţurile la energie şi gaze sunt luate dupăfinalizarea analizelor aferente. Preţurile la gaze şi energie nu au suferitmodificări în acest an. Tariful gazelor naturale a scăzut cu 5% la 1 iulie2009, după ce la 1 mai a fost redus cu 3%, iar preţul plătit de populaţiepentru electricitate a fost menţinut şi în 2009.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energieianalizează posibilitatea majorării preţului gezelor naturale între 5 şi 10% dela 1 noiembrie. “Consiliul de reglementare nu a luat o decizie în privinţacreşterii preţului la gazele naturale. Deocamdată este în analiză aceastăposibilitate de majorare a tarifelor. Guvernul este ultimul care decidemajorarea preţurilor”, ne-au declaratsurse guvernamentale. Şila 1 iulie s-a discutat despre o majorare a preţului gazelor naturale, darmăsura a fost amânată.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...