2019-03-25 03:55


UTI nu ia decizii privind politica de preţuri practicate de RATB

 |  16:46
UTI nu ia decizii privind  politica de preţuri practicate de RATB
-Ce se întâmplă când un standard internaţional e confundat cu o aplicaţiesoft?

-Răspuns: Opinia publică e greşit informată de ziarişti ai unor cotidieneimportante, formatoare de opinie, cu privire la proiecte vitale pentruBucureşti şi cetăţenii săi.

Ca urmare a apariţiei în presa centrală aunor articole referitoare la decizia RATB de a renunţa la biletele de călătoriepe hârtie, articole care au adus în discuţie şi implicarea UTI, compania esteîn măsură să facă următoarele precizări:

Cititoarele electronice existente în vehiculele RATB aufost instalate în urma câştigării unei licitaţii internaţionale, organizată deRATB sub supervizarea BERD, la care asociaţia din care UTI a făcut parte a avutcel mai mic preţ. Aceste cititoaresunt doar o parte vizibilă a unui proiect mai vast dezvoltat de UTI în cadrulcontractului aferent licitaţiei mai sus menţionate, cu impact deosebit asupracreşterii calităţii condiţiilor de călătorie în mijloacele de transport în comun şi, în mod indirect, în viaţalocuitorilor municipiului Bucureşti.

Emiterea titlurilor de transport este realizată exclusivde operatorul de transport RATB. UTI nu are nici o implicare în emitereatitlurilor de transport, ci doar a pus la dispoziţie infrastructura necesarăacestui sistem de taxare automată. De asemenea, tarifele aferente transportuluipublic sunt stabilite de instituţiile abilitate conform legislaţiei în vigoare.

Faptul că una dintre cele mai importante bănci dinRomânia a decis să colaboreze cu UTI pentru emiterea cardului Zâmbet, uninstrument bancar, cât şi pentru a face plata călătoriilor cu mijloacele detransport în comun, care uşurează via’a bucureştenilor şi pune Bucureştiulalături de Londra, Hong Kong şi Singapore în topul celor mai moderne şi maiinovative oraşe ale lumii, este o dovadă în plus că UTI are competenţe de celmai înalt nivel şi adecvate exigenţelor pieţei. Mai dorim să precizăm cădecizia altor bănci de a dezvolta carduri similare aparţine exclusiv băncilor.

Aplicaţia dezvoltată de UTI şi implementată pentru acestecarduri nu este o simplă preluare a unui presupus soft Mifare. Mifare este unstandard internaţional, respectiv standardul ISO 14443, ce defineşte cardurilede proximitate şi protocoalele de comunicaţie cu acestea. Standardul ISO 14443tip A, cunoscut şi sub denumirea de Mifare, este un document, similarstandardelor ISO 9001 sau ISO 27001, şi nu un soft. Fiecare companie caredoreşte să ofere o soluţie conformă cu standardul ISO 14443 trebuie să-şidezvolte soluţia proprie conform specificaţiilor şi condiţiilor descrise înstandard. În urma câştigării licitaţiei internaţionale organizate de RATB, UTIa dezvoltat o soluţie proprie conformă atât cerinţelor licitaţiei, cât şispecificaţiilor şi condiţiilor din standardul ISO 14443.

Aşadar, nu este vorba de preluarea nici unui soft, fiindvorba de un standard pe baza căruia fiecare companie interesată poate dezvoltao soluţie proprie.

În final, am vrea să revenim asupra afirmaţiei cum că UTI„este una dintre companiile abonate la contractele cu statul, dezvoltândsoluţii de soft, dar şi lucrări de infrastructură pentru Metrorex şi RATB, acăror valoare totală se ridică la sute de milioane de euro”, cu precizarea căaceste contracte au fost sau sunt dezvoltate de UTI ca urmare a câştigării unorlicitaţii publice.

Considerăm că opiniile exprimate în aceste articolelesunt de manipulare a opiniei publice, aducând grave prejudicii de imagine şiavând impact considerabil asupra activităţii companiei, şi că sunt parte a uneicampanii de denigrare pornite ca urmare a respingerii constante a ofertelor depublicitate adresate UTI.

În procesul de emitere a cardurilor RATB, UTI nu iadecizii de politică de preţ. Face doar ce ştie mai bine: dezvoltă soluţiiaplicate pentru creşterea confortului cetăţenilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...