2017-01-24 03:06


Vama s-a mutat în şcoli, cum a promis ministrul Daniel Funeriu. Un profesor băcăuan a fost luat cu mascaţii pentru că a primit 200 de lei şpagă

 |  18:15
Vama s-a mutat în şcoli, cum a promis ministrul Daniel Funeriu. Un profesor băcăuan a fost luat cu mascaţii pentru că a primit 200 de lei şpagă
Un profesor dematematică la Colegiul „Henri Coandă” din Bacău a fost surprins în flagrant întimp ce a primit suma de 200 de lei, bani care fuseseră inscripţionaţi princuvântul „mită”, de la o elevă pentru a-i încheia situaţia şcolară la sfârşitulclasei a XII-a.

Faptul a fost confirmat de procurorul Felix Bănilă, carea precizat că acţiunea de flagrant „a fost bine organizată”, potrivit Agerpres.Directorul colegiului băcăuan, profesoara Carmen Popa, consideră că „a fost oînscenare, profesorul Ioan Gherasă afirmând în faţa anchetatorilor că baniiproveneau de la orele de pregătire făcute în particular” cu eleva care, apoi,l-a denunţat că ar fi cerut mită. Profesorul de matematică acuzat de luare demită, cadru didactic al Colegiului „Henri Coandă” din anul 1999, a fost reţinutde anchetatori pentru 24 de ore, urmând să fie, apoi, prezentat instanţei cupropunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Conducerea InspectoratuluiŞcolar Judeţean Bacău a spus, luni, după ce Ioan Gherasă a fost reţinut depoliţie, că nu va face nici o declaraţie până la finalizarea anchetei primare.

„În jurul orei 13.00 s-au prezentat reprezentanţi ai Poliţieila mine la birou şi au spus că vor organiza un flagrant. Când am ieşit pe hol,colegul meu era încadrat de oameni de la Parchet. Mie nu mi s-a spus nimic.Mâine vom merge la Parchet să ni se aducă la cunoştinţă care este exactstatutul profesorului, pentru că, dacă rămâne reţinut, trebuie să-i suspendtemporar contractul. Eu sper, şi pentru coleg şi pentru şcoală, că n-a fostnimic şi că e vorba de bani de la pregătire, pe care i-a primit, într-o acţiunegreşit gândită, în cadrul orelor de program”, a declarat directoarea Colegiului„Henri Coanda”, Carmen Popa.În prezent pe rolul instanţei băcăuane se află şi procesul în care suntimplicaţi profesori şi funcţionari ai liceului din comuna Podu Turcului,acuzaţi de procurori că au luat mită în vara trecută de la mai mulţi absolvenţipentru a le facilita trecerea examenului de bacalaureat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală