2018-10-19 20:46


Vânătorii de job-uri pe pile politice. Algoritmul împărţirii funcţiilor publice în Primăria Capitalei. Vânătorii de job-uri pe pile politice

 |  21:01
Vânătorii de job-uri pe pile politice. Algoritmul împărţirii funcţiilor publice în Primăria Capitalei. Vânătorii de job-uri pe pile politice
P24

A început goana după funcţii în Primăria Capitalei. Cei mai aprigi sunt politicienii care ştiu că nu vor mai obţine funcţii eligibile pe listele de consilieri generali sau locali şi vor să-şi asigure măcar un job în familie. Calculele sunt deja făcute, iar câteva poziţii sunt lăsate la „rezervă”. Câţiva directori din Primărie sau din instituţiile subordonate au fost deja schimbaţi fără o comunicare publică, cum ar fi cel al Spitalelor sau al Direcţiei de Cultură. Urmează să fie destituite circa 40 de persoane prin diverse metode. Dacă directorii actuali nu demisionează „de bună voie”, la cererea liberalilor, se modifică organigrama.

Zvonurile referitoare la „pogromul” împotriva directorilor Municipalității încep să se confirme. Chiar dacă, oficial, conducerea Municipalității refuză să abordeze subiectul, iar solicitările adresate serviciului de comunicare rămân fără răspuns, există și oficiali care vorbesc. Mai întâi s-a auzit că din cei peste 60 de directori doar 16 şi-ar fi depus rapoartele anuale necesare evaluării, motiv de supărare şi de înlocuire a acestora. Numai că posturile lor au intrat într-un algoritm politic clar. Potrivit unor surse liberale, 40 de posturi de directori vor fi împărţite aritmetic pe cele 6 sectoare ale Capitalei, ceea ce înseamnă 6 poziţii pentru fiecare sector, care se vor distribui frăţeşte: 3 pentru PNL şi alte 3 pentru fostul PDL. Circa 4 poziţii rămân de rezervă pentru situaţii speciale. Disperarea vine din faptul că Autoritatea Electorală a publicat deja calendarul alegerilor locale, astfel încât în luna martie trebuie stabilite candidaturile şi listele de consilieri generali şi locali. Speriaţi că nu vor prinde poziţii eligibile, unii consilieri fac presiuni să-şi angajeze soţiile, copiii şi alte rude şi afini în funcţii sigure. De această dată, a venit rândul directorului Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti –ArCuB.

Se pregătește o hotărâre de Consiliu cu dedicaţie

Vânătorii de job-uri pe pile politice. Algoritmul împărţirii funcţiilor publice în Primăria Capitalei. Vânătorii de job-uri pe pile politice
zoom

Pentru că Mihaela Păun a rezistat presiunilor, ameninţărilor şi intimidărilor, s-a emis un “proiect de hotărâre privind modificarea anexelor 15 a) şi 15 b) din Hotărârea C.G.M.B. nr. 305/2013 privind punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 77/2013 pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor la aparatul de specialitate al Primarului General, aparatului permanent de lucru al C.G.M.B. şi la serviciile/instituţiile publice de interes local al Municipiului Bucureşti”.  Aparent, s-ar urmări reducerea numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor în instituţiile subordonate Primăriei Capitalei. În fond, se urmăreşte demiterea actualului director al Centrului Cultural al Municipiului Bucureşti – ArCuB. Astfel, se invocă modificarea organigramei pentru a putea fi numită “o persoană din fieful liberal”. Mihaela Păun, director ArCuB, spune că se pune în pericol proiectul prin care Bucureştiul ar putea obţine titlul de Capitală Culturală Europeană. Dacă mai rezistă două luni pe poziţii, actualul director al ArCuB ar avea şanse să nu-i mai fie “vânat” postul. Potrivit declaraţiilor sale, cel care ar viza funcţia sa este consilierul general Cătălin Câmpeanu, unul dintre cei doi fii ai fostului ministru Mariana Câmpeanu. El ar vrea ca soţia sa să primească postul, deoarece ar fi în conflict de interese dacă l-ar obţine pentru el. Potrivit proiectului, postul de director se transformă în manager, desigur, cu ceva bani în plus, şi se va reface organigrama în următoarele 60 de zile de la aprobarea hotărârii.

Mihaela Păun acuză

“Încă din luna decembrie 2015 au început presiunile la adresa mea. Mai întâi mi s-a reproşat situaţia Teatrului Nottara şi situaţia clădirii încadrată cu risc seismic, dar inclusă pe lista monumentelor. Acolo a fost un joc murdar al celor de la Nottara. Dar din luna octombrie (la puţin timp după arestarea lui Sorin Oprescu-n.r.) se zvonea că vor să defiinţeze ArCuB şi să devină un fief al liberalilor, care să le servească interesele. Apoi, timp de o oră şi jumătate vreo cinci bărbaţi, consilierii personali ai primarului, au făcut tot ce au putut să mă intimideze şi să demisionez. Eu am mai trecut prin asta în 2010, când Moni Wingler a acţionat la fel asupra mea, dar am rezistat. Numai postul meu este vizat, dar dacă plec eu, vor pleca aproape toţi oamenii. Este oribil ceea ce fac, este o mizerie, un abuz. Grav este că pun în pericol participarea la concursul Bucureşti – Capitală Culturală Europeană, pe care am reuşit să-l includem pe lista scurtă. Au boicotat cât au putut şansa noastră la Capitală Europeană. În fiecare săptămână mi se cere să mai renunţ la câte 2 milioane de lei din bugetul alocat. Este inadmisibil ca o gaşcă de puştani să facă ce fac. Am înţeles că ar fi interesat de postul meu Cătălin Câmpeanu, consilierul general de la PNL. În fiecare zi de luni primesc câte o hârtie în care trebuie să scriu situaţia bugetului, câteva rapoarte şi fel de fel de situaţii. Mai sunt şi ameninţată că mi se va tăia din bani şi voi suporta rigorile legii.Dar mă bat cu ei până la capăt”, a declarat pentru PUTEREA Mihaela Păun, director ArCuB.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-21

TAGURI: algoritm politic, impartire functii, primaria capitalei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


COTTY
22 Ian 2016

Aceasta beizadea nu0i fiul fostei prea-cinstite Mariana Campeanu ?. In 2005, Casa de Pensii a judetului Ilfov, condusa de fostul ministru al Muncii, Mariana Campeanu, ii dadea in conditii suspecte atat pensie, cat si indemnizatie de insotitor ca urmare a incadrarii in gradul I de invaliditate, sotului acesteia, Iulian Campeanu. Suspect, in primul rand, pentru ca acesta nu locuia in Ilfov, ci in Bucuresti, oficiul din Ilfov nefiind cel teritorial in cazul sau. Din punct de vedere medical, legea in vigoare, la momentul la care Iulian Campeanu a fost declarat invalid de gradul I, prevedea ca persoanele care sunt in aceasta situatie sint caracterizate prin “pierderea totala a capacitatii de munca, de autoservire, de auto-conductie si de orientare spatiala, invalidul necesitand ingrijire sau supraveghere permanenta din partea altei persoane”. Iulian Campeanu pare insa astazi, dupa noua ani de cand a fost declarat invalid in cea mai grava stare, un om sanatos: merge la nunti, foloseste un telefon mobil, se plimba pe strada cu mainile in buzunar si isi ia nepotul de la gradinita. In plus, este asociat in doua firme, dintre care una aflata in dizolvare. Numai din indemnizatia pentru insotitor – pe care o primeste odata cu pensia – din 2005 si pana in prezent, Iulian Campeanu a incasat, dupa calculele Centrului de Investigatii Media, suma de 54.184 de lei. Ce naste din pisica tot ….fura-pardon-doar soareci mananca !!!
ășTIA, CA MULțI ALțII
22 Ian 2016

trebuiesc stârpiți, aspru pedepsiți pt.că au inoculat, infiltrat CA SISTEM DE VIEȚUIRE bine-merci pe banii Statului (adică pe banii noștri, ai tuturor) în/la modul ăsta. N-am cuvinte pt.astfel de creaturi, veșnic abile în căutare de eludare-a legii, de căpătuire, de înșelare...poate unul/a nu are cine să-l ajute dpdv birocratic-legislativ și-l/o îngrijește al/ai lui/ei, în timp ce vaca asta cu aere de doamnă înșeală ca o ursăreasă cu fuste și bani în păr. Rușine!
ATENT
24 Ian 2016

MARS MA, nu ai inteles nimic. Aici e vorba de maniera de a da afara oameni, nu de calitatea individei. Cat a ciordit e alt subiect, alta discutie. Daca esti mare ziarist ar trebui sa stii. Si Puterea a mai scris de furaciunile fam Paun
ATENT
24 Ian 2016

Se vede ca nici nu ai citit atent, e vorba ca nora lui madame Campeanu sa ocupe postul, cu fiul ei
Random imageUltimele stiri


loading...