2019-01-23 06:22


Vânt năprasnic în Capitală. Balcoane smulse pe Şoseaua Girgiului

 |  21:01
Vânt năprasnic în Capitală. Balcoane smulse pe Şoseaua Girgiului

23 de copaci au fost doborâţi de vânt în Capitală, în noaptea de sâmbătă spre duminică, şapte maşini au fost avariate. Cele mai multe incidente au fost înregistrate în sectorul 3, susţin oficiali ai ISU. Pe Şoseaua Giurgiului s-a înregistrat un fapt inedit. Balcoanele unor locatari au fost smulse de vânt, care au căzut pe trotuar. Din fericire, nu a fost nimeni accidentat.

Crengi şi copaci rupţi de vânt s-au înregistrat în aproape toate sectoarele Capitalei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) anunţă că au fost 23 de copaci doborâţi de vântul puternic de sâmbătă şi duminică. Aceştia au căzut pe maşini sau pe carosabil. În plus, un stâlp, un banner, două antene şi elemente de acoperiş au mai căzut din cauza vântului puternic. Pe Şoseaua Giurgiului s-a înregistrat un fapt inedit. Balcoanele unor locatari de la etajele superioare ale unui bloc au fost smulse de vânt, care au căzut pe trotuar. Din fericire, nu a fost nimeni accidentat. Lucrătorii ISU au fost alertaţi de bucureşteni începând de sâmbătă, ora 22.00, cel mai afectat fiind sectorul 3. Pompierii din Capitală au intervenit duminică în peste 100 de cazuri pentru degajarea copacilor căzuţi,a unor panouri desprinse, ori îndepărtarea unor faţade de clădire căzute care puneau în pericol oamenii, anunţă ISU Bucureşti-Ilfov. Cei mai mulţi copaci rupţi au fost în Herăstrău-15, 5 în Parcul Tineretului, un copac în Parcul Operei şi doi în apropierea Arenei Naţionale, a informat duminică Primăria Capitalei. "În intervalul orar 08.00- 15.00, pompierii au intervenit în 102 cazuri pentru degajarea copacilor căzuţi, elementelor de construcţie desprinse sau în pericol de cădere. În acest moment, alte zece intervenţii sunt în desfăşurare pe Bulevardul Iuliu Maniu cu strada Preciziei, strada Baltagului, strada Menţiunii, Bulevardul Timişoara, strada Novaci, Calea Victoriei", a declarat Adrian Marin, reprezentant al ISU Bucureşti-Ilfov.

Circulaţie restricţionată

La un moment dat, în cursul după-amiezii, circulaţia rutieră a fost restricţionată în totalitate pe o porţiune din Calea Victoriei. Poliţiştii de la Rutieră au deviat circulaţia de la intersecţia Biserica Amzei către Ştirbei Vodă şi de la Calea Victoriei cu Bulevardul Dacia, a anunţat Ovidiu Munteanu, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere. Măsura a fost luată pentru că se intervinea la “înlăturarea pericolului la un acoperiş de unde se desprind scânduri”, a mai precizat Munteanu. Primarul general a dat ordin ca toate echipajele de intervenţie să iasă în stradă, să ajute la îndepărtarea copacilor căzuţi în parcurile pe care le administrează ALPAB. Operatorii de salubritate, împreună cu ADP-urile de sector, acţionau pentru îndepărtarea copacii căzuţi pe carosabil, deşeurile aduse de vânt pe arterele Capitalei şi pentru degajarea rigolelor şi gurilor de scurgere pentru a evita riscul unor eventuale inundaţii. Echipele Administraţiei Străzilor au remediat defecţiunile apărute la semaforizare în următoarele zone: B-dul Unirii/str. Lucian Blaga, B-dul Corneliu Coposu/str. Matei Basarab, B-dul Corneliu Coposu/str. Mircea Vodă, B-dul Octavian Goga/str. Nerva Traian şi str. Mircea Vodă/str. Sf. Vineri. Gabriela Firea a solicitat Poliţiei Locale să identifice zonele în care ar putea cădea panouri publicitare, pentru a se evita prăbuşirea acestora în cazul unor noi intensificări ale vântului. Reprezentanţii Poliţiei Locale au luat legătura cu firmele de publicitate să ia măsuri pentru ancorarea panourilor şi prismelor publicitare. Pentru a evita pericolul producerii de accidente, autorităţile au recomandat cetăţenilor să nu stea lângă construcţii improvizate, corturi, schele, şantiere de construcţii sau lângă clădiri care prezintă urme evidente de degradare, să nu atingă firele căzute pe pământ şi să-şi asigure elementele de construcţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-13

Mai multe imagini:
Vânt năprasnic în Capitală. Balcoane smulse pe Şoseaua Girgiului
zoom
Vânt năprasnic în Capitală. Balcoane smulse pe Şoseaua Girgiului
zoom

TAGURI: vant, capitala, balcon, soseaua giurgiului
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...