2017-01-17 23:27

SOCIAL


Vaslui: Numărul copiilor abandonaţi s-a dublat

 |  20:14
Vaslui: Numărul copiilor abandonaţi s-a dublat

Peste 60 de copii din judeţul Vaslui au fost lăsaţi în grija statului de către părinţi, în primele zece luni ale acestui an. Pricipala cauză este sărăcia.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui numărul copiilor abandonaţi de părinţi este aproape dublu în comparaţie cu perioada similară a anului trecut. ”Noi am preluat la cerere, în primele zece luni ale acestui an, 62 de copii de la familiile care nu mai aveau posibilitatea financiară să îi crească, mai bine de jumătate dintre ei provenind din familii monoparentale. După preluarea copiilor, autorităţile statului au instituit măsuri de protecţie specială pentru aceştia, 30 dintre ei fiind daţi în plasament la asistent maternal, iar 22 ajungând în cadrul familiei extinse. În cele mai multe cazuri, părinţii speră ca în perioada în care sunt separaţi de copii să-şi poată ameliora situaţia financiară astfel încât să le poată asigura accesul la educaţie, dar şi o creştere şi dezvoltare armonioasă”, a declarat directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu, citat de Agerpres.

Autorităţile vasluiene susţin că gradul de ocupare a centrelor de plasament ajunge şi la 200% iar DGASPC Vaslui face faţă cu greu numărului mare de solicitări, mulţi dintre copii fiind părăsiţi încă din maternitate. ”În centre este aglomeraţie din cauza numărului mare de copii luaţi din familii. Sunt cheltuieli mari pentru centrele care adăpostesc aceşti copii abandonaţi, iar resursele financiare ale CJ sunt zero'”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-13

TAGURI: abandon_vaslui, copii_abandonati, saracieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image