2018-12-15 09:05


Abonaţi la banii de la străzi

 |  20:59
Abonaţi la banii de la străzi

Administraţia Străzilor a angajat din nou firma Vesta Investment SRL pentru montarea de indicatoare rutiere şi pentru trasarea unor marcaje. Contractul, în valoare de 16,8 milioane de lei, a fost atribuit fără licitaţie.

Cu toate că a alocat zeci de milioane de euro până în prezent pentru montarea de indicatoare rutiere sau trasarea de marcaje rutiere pe asfalt, autorităţile au ajuns la concluzia că nu sunt destule. Asta chiar dacă reprezentanţii Poliţiei Capitalei recunosc că sunt multe zone bucureştene unde este inflaţie de marcaje.

Vrea siguranţă rutieră

Aşa că Administraţia Străzilor Bucureşti, instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a mai atribuit un contract fără licitaţie firmei Vesta Investment SRL în valoare de 16,8 milioane de lei fără TVA.

Societatea a fost invitată să trimită până pe data de 1 mai 2011 oferta, iar trei săptămâni mai târziu, instituţia condusă de directoarea Alina Roman a atribuit contractul singurei firmei care a participat: Vesta.

„Ţinând cont de nevoia permanentă de îmbunătăţire a siguranţei rutiere, prin punerea în practică a avizelor aprobate de Comisia Tehnică de Circulaţie a Municipiului Bucureşti, Administraţia Străzilor doreşte încheierea acordului-cadrul pentru proiectare şi execuţie lucrări semnalizare orizontală şi verticală”, se precizează în anunţul de intenţie. Acordul-cadru presupune proiectare şi lucrări pentru covoare antiderapante roşii care vor fi aplicate în special în zona şcolilor, dar şi la trecerile de pietoni periculoase.

Totodată, ar urma să fie montate limitatoare de viteză, benzi rezonatoare, separatoare de sensuri, pentru a preveni viteza peste limita legală în trafic, indicatoare rutiere „treceri de pietoni” şi „spital”, echipate cu flash-uri alimentate de panouri fotovoltaice, dar şi marcaje rutiere termoplastice pentru străzile nou reabilitate şi pentru parcările aflate în administrarea ASB.

Instituţia va putea cere societăţii să monteze catităţi minime şi maxime de marcaje rutiere, iar dacă autorităţile cred că nu sunt suficiente indicatoare, se mai poate încheia un contract subsecvent pe aceeaşi reţetă: cantităţi minime şi maxime care pot fi montate.

Administraţia Străzilor susţine că acest contract este un acord-cadru, pe trei ani, atribuit în urma unei licitaţii publice organizate legal.

Contracte de 99,36 milioane de lei

Montarea indicatoarelor rutiere şi semnalizarea rutieră orizontală pe străzile administrate de Primăria Capitalei, în perioada 2008-2009, au costat 99,36 milioane de lei, potrivit contractelor semnate de municipalitate în primăvara anului 2008 cu firmele Dumava Semnalizare, Anduna Servimob, Euroconstruct Trading 98, Vesta Investment, Marcatin, Marcaplast şi Metalbac. Întrebaţi după ce criteriu au pus indicatoarele, muncitorii companiei Vesta Investment au explicat că au montat atâtea indicatoare câte a cerut autoritatea locală prin proiectul tehnic care a fost avizat de Comisia Tehnică a Primăriei Capitalei şi de Poliţia Rutieră.

Potrivit legii, din Comisia Tehnică de Circulaţie fac parte un singur poliţist, primarul, viceprimarul şi câţiva consilieri aleşi de comunitatea locală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...