2018-12-15 18:11


Veste cât se poate de PROASTĂ pentru cei care merg la MARE

 |  09:33
Veste cât se poate de PROASTĂ pentru cei care merg la MARE

Traficul rutier pe podul de la Agigea este oprit până în 25 mai. Şi asta din cauza unor lucrări care vizează cablurile de susţinere şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului. Canalul Dunăre-Marea Neagră poate fi traversat în această perioadă pe Podul Apolodor, aflat la o distanţă de 2,8 kilometri.

Potrivit Centrului Infotrafic, circulaţia pe podul de la Agigea - DN39, judeţul Constanţa - a fost închisă, începând de duminică noapte, de la ora 00.00. ”Măsura este în vigoare, potrivit informaţiilor obţinute de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, până în data de 25 mai 2017 şi are ca principal scop pregătirea acestui pod pentru circulaţia din sezonul estival, în condiţii de siguranţă şi într-un termen cât mai scurt”, precizează sursa citată. Închiderea totală a traficului pe pod este necesară pentru tensionarea finală a cablurilor, înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016, demontarea ancorajului provizoriu de pe pilonul central şi montarea elementelor rosturilor de dilataţie ale podului.

În perioada în care podul de la Agigea va fi închis, Canalul Dunăre-Marea Neagră va putea fi traversat pe noul pod (Podul Apolodor), aflat la o distanţă suplimentară de doar 2,8 kilometri, scrie news.ro.Pentru evitarea blocajelor în trafic, ruta alternativă propusă este următoarea: nodul rutier A4 (intersecţie cu DN39, Agigea) - A4 (intrare port Constanţa Sud) - podul nou peste Canalul Dunăre - Marea Neagră - bretea acces la DN39A - DN 39A - DN39 (Eforie Nord - Agigea).

După redeschiderea podului, toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricţii de circulaţie, pe întreaga durată a sezonului estival. În cazul în care vremea va fi favorabilă (fără vânt puternic) şi va permite finalizarea lucrărilor într-un termen mai scurt, podul de la Agigea poate fi redeschis mai devreme.

Restricţii şi pe Autostrada Soarelui

De asemenea, până în 19 mai, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa se execută lucrări la carosabil în zona localităţii Perişoru (judeţul Călăraşi), între kilometrii 111+600 şi 119+800 de metri. Din acest motiv, circulaţia rutieră în zona lucrărilor este deviată de pe un sens pe celălalt - în perioada 3-10 mai, autovehiculele sunt deviate de pe sensul către Constanţa pe sensul spre Bucureşti, iar în perioada 10-19 mai, autovehiculele vor fi deviate de pe sensul către Capitală pe sensul opus.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-08

TAGURI: pod agigea, inchis, trafic, lucrari, mare, soferi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...