2019-02-22 08:22


Vești bune pentru pensionari: GATA CU CASS ȘI IMPOZITUL PE VENIT

 |  19:39
Vești bune pentru pensionari: GATA CU CASS ȘI IMPOZITUL PE VENIT

Comisia de buget a adoptat miercuri un raport favorabil asupra proiectului de lege care vizează modificarea Codului Fiscal pentru ca pensiile mai mici de 2.000 de lei să beneficieze de eliminarea impozitului pe venit și plata CASS.

Președintele Comisiei, deputatul Viorel Ștefan, noul ministru al Finanțelor Publice, a depus un amendament potrivit căruia pensiile mai mici de 2.000 de lei beneficiază de eliminarea impozitului pe venit de 16%.

"Vorbim despre un angajament electoral pe care îl veți regăsi și în programul de guvernare depus la Parlament și care țintește neimpozitarea veniturilor realizate din pensii sub 2.000 de lei pentru toate categoriile de pensionari, inclusiv pentru cei care realizează integral sau parțial venituri din pensii câștigate în străinătate, pe de o parte. Pe de altă parte, eliminarea în integralitate a obligației pensionarilor de a plăti contribuții sociale de asigurări de sănătate și reglementarea obligației ca fondul Casei de Asigurări de Sănătate să fie compensat prin transfer de la bugetul de stat în legătură cu impactul care se creează prin această măsură", a declarat, după ședința comisiei, Viorel Ștefan.

Raportul asupra proiectului de lege cu 14 voturi "pentru" și 7 voturi "împotrivă".

Raportul adoptat de Comisia de buget va fi dezbătut și votat joi, în sesiune extraordinară, Camera Deputațiilor fiind for decizional.

În forma adoptată de Senat, proiectul de lege prevedea că "pentru persoanele fizice cu venituri din pensii, baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale de sănătate o reprezintă numai partea de venit care depășește valoarea, întregită prin rotunjire în plus la un leu, a unui punct de pensie stablit pentru anul fiscal respectiv. Contribuția se suportă de la bugetul de stat".

De asemenea, inițiativa legislativă viza și persoanele fizice preluate în plată de către Casa Națională de Pensii Publice. "Pentru persoanele fizice preluate în plată de către Casa Națională de Pensii Publice, prin casele teritorial de pensii, și de către casele sectoriale de pensii, baza lunară de calcull al contribuției de asigurări sociale de sănătate o reprezintă cuantumul indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă ca urmare a unui accident de muncă sau a unei boli profesionale. Contribuția se suportă de la bugetul de stat", potrivit sursei citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-04

TAGURI: pensionari, cass, impozit pe venit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALINA
05 Ian 2017

Ma bucur pentru bătrâni.Pana acum parca ne urau guvernanții si pe noi,care avem.peste 50 ani si vom ieși la pensie...post mortem si pe bătrâni. Ne tot vorbeau de Romania așa cum o vor avea copiii copiilor noștri ,iar noi eram pe cale de a fi exterminați.Prin sărăcie,prin imposibilitatea de a ne rămâne bani de mâncare după ce plăteam dările si facturile. Iar acum,ca avem un guvern care ne observa si pe noi ca am vrea sa mai trăim,apar toate pupezele si pupăzoii din așa zisa opoziție,ca sa puna mâna pe putere prin calomniere si prin instigare.
CARMEN
05 Ian 2017

Cred ca nu ai copii.Si daca ai, nu-ti pasa de ei.Sa ai ce baga in burta si in rest, dupa tine potopul. Dar cred ca nu ai nici educatie, sa doresti ca tara asta sa iasa din evul mediu .Acolo, coliba de chirpici, haznaua din fundul curtii si birtul din sat . Oricum , pentru cativa ani in care sa ai ce baga in burta , ai votat o sleahta care in 27 de ani a devalizat tara.Trist.........
IONUT
08 Ian 2017

D-na Carmen,nu ai dreptate,aici e vorba de un bir pus de politicienii care s-au perindat pe la guvernare,care l-au modificat cum au vrut.Acest bir este neconstitutional,deoarece veniturile din pensii au fost o-data impozitate.Crezi ca,tara iese din evul mediu cu un mic bir pus pe pensiile batranilor ?.O asemenea gandire este periculoasa.Ce parere ai de pensiile speciale,oare nu acolo este problema daca vorbim de pensii?.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...