2019-02-20 13:32


Vești pentru DONATORII de sânge: DISPAR recompensele

 |  19:57
Vești pentru DONATORII de sânge: DISPAR recompensele

Cei care donează sânge nu vor mai fi recompensaţi. Conform prevederilor europene, România trebuie să se ralieze noilor cerinţe, respectate deja în celelalte ţări.

Până în 2020, spitalele româneşti trebuie să taie orice răsplată pentru donarea de sânge.

În prezent, donatorii primesc bonuri în valoare de 63 de lei, reducere la transportul în comun, iar mai nou s-au oferit chiar şi bilete gratuite la un festival de muzică de la Cluj.

Cifrele privind donarea de sânge sunt îngrijorătoare, nici măcar 2% dintre adulţii din România nu sunt donatori, în timp ce în Austria, 66% dintre adulţi fac acest gest.

În Bucureşti, abia 50.000 de persoane au donat anul trecut, iar medicii spun că ar avea nevoie de o cantitate dublă de sânge.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-06-18

TAGURI: donatori, sange, recompense
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VAMPIRUL DRACULA
18 Iun 2018

vreau sa beau sange.....pe gratis,veniti sa donati
LEVST.
18 Iun 2018

cand miliardele de euro furate de clasa"conducatoare" se vor duce in salariile romanilor care muncesc si cand si romanii vor avea puterea de cumparare ca si a austriecilor, etc., si la noi , procentul de donatori va creste rapid si cosiderabil...Pana si aceasta operatiune de absoluta caritate, dupa cum se vede, este conditionata de starea materiala a populatiei, intr-un cuvant, de SARACIE...Aceasta este o alta forma indirecta prin care "conducerea" tarii comite -indirect- actul de genocid, asupra populatiei... Poate se intelege( si prin asta) de ce la o reala si Dreapta Justitie, primii 15-20 de indivizi care au condus si conduc tara( pres-edinti, pm-i, etc.) trebuie -la modul cel mai legal si moral- excecutati in public...
LEVST.
18 Iun 2018

Iar Romania ar putea face pionerat si la un asa capitol, asa cum ar putea face la multe altele( DAR NU face la niciunul!) sa introduca niste premieri si conditii privilegiate pentru cei care prezinta idei fezabile( romani sau straini, as paria pe japonezi) si sa lucreze in dezvoltarea producerii sangelui sintetic, asa cum ar putea face si in producerea sintetica a carnii, iar minti bine instruite pe aceste proiecte , sunt in lume, dar nu prea li se acorda atentie, este mai usor sa ceri sangele altora( chiar si platit cumva, ceva) si este mai usor sa "sacrifici" zilnic, miliarde de animale de ferma...
ANONIM
19 Iun 2018

vesti bune ,oare?Ce asa cheltueli mari se faceau cu donatorii de sange?
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...