2018-11-14 08:59


Vești proaste despre autostrada demolată Orăştie-Sibiu. Rămâne închisă până în iunie 2016

 |  07:13
Vești proaste despre autostrada demolată Orăştie-Sibiu. Rămâne închisă până în iunie 2016

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a fost întrebat luna trecută până când va fi închis tronsonul Cunţa-Orăştie, însă răspunsul acestuia a fost ambiguu: "Aici o să mă prevalez de faptul că nu sunt politician şi o să vă dau răspuns de tehnician - va sta închis atât timp cât vor cere procedurile de siguranţă şi procedurile pentru stabilire', scrie realitatea.net.

Miercuri, 2 decembrie, Ministerul Transporturilor a actualizat pagina de internet a situaţiei drumurilor naţionale şi a autostrăzilor din România. Informaţiile arată că tronsonul de autostradă va rămâne închis până în iunie 2016.

Traficul rutier se desfăşoară pe o rută alternativă: DN 1 între localitatile Sălişte si Cunta, scrie economica.net

O porţiune de 200 de metri din acest tronson de autostradă a fost demolată în luna octombrie pentru că au fost descoperite infiltraţii sub asfalt. Deşi autorităţile au anunţat că reparaţiile trebuie suportate de constructor, firma italiană Salini Impregilo, lucrările nu au început încă, din cauza dfiferendelor între constructor şi Compania de Autostrăzi.

Mai mult, potrivit unei analize a Comitetului de Monitorizare a Programului Operaţional Sectorial Transport, statul ar putea plăti în plus 53 de milioane de lei de la buget Motivul: fie Comisia Europeană nu a decontat unele lucrări suplimentare realizate în perioada 2011-2015, fie au rămas de executat lucrări pentru care nu putem cere oricum fonduri europene.

Dacă România nu va reuşi să dovedească faptul că, până la finalul anului 2016 aceasată autostradă este funcţională, va trebui să ramburseze toţi banii europeni pe care i-a primit pentru construcţia ei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-03

TAGURI: autostrada, Orastie Sibiu, inchisa
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...