2017-01-23 23:01


Vezi unde se duce zăpada din Bucureşti

 |  14:38
Vezi unde se duce zăpada din Bucureşti

Din cauza riscului de blocaje şi avarii, cantităţile de zăpadă din Bucureşti nu vor fi deversate în Dâmboviţa, surplusul urmând a fi preluat de lacurile din jurul Capitalei, a declarat, joi, Dan Cârlan, director în Departamentul Inundaţii şi Managementul Apelor din Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP), ţinând să precizeze totodată că în următoarele două săptămâni nu va exista posibilitatea ca eventualele viituri să nu fie preluate de lacurile de acumulare.

”Cantităţile de zăpadă din Bucureşti nu vor fi deversate în Dâmboviţa. Am avut o întâlnire cu domnul primar Sorin Oprescu şi am stabilit acest lucru. Nu putem deversa spre aval cantităţi mari de zăpadă. La temperaturile pe care le avem în această perioadă, zăpada s-ar transforma în ace de gheaţă ce pot pune în pericol oraşul. Se pot crea blocaje. Vom pune la dispoziţie lacurile din Bucureşti, inclusiv Lacul Morii până în aval”, a menţionat Cârlan.

”Pentru următoarele două săptămâni, nu ne aşteptăm la viituri care să nu poată fi preluate de lacurile de acumulare, dar asta nu înseamnă că cele două săptămâni vor fi liniştite şi de relaxare. Nu există localitate în România care să fie scutită de riscul de viituri după topirea zăpezilor. Există doar primari harnic sau destoinici. Depinde de autorităţile locale dacă vom avea sau nu inundaţii în perioada următoare. Noi nu suntem excluşi de la responsabilităţi, dar avem altele în afară de a curăţa şanţurile din jurul caselor sau de pe străzi. primarul care are îngrptate în zăpadă casele, are o responsabilitate. Va primi ajutor de la prefect, iar cel care nu primeşte ajutor poate deveni un subiect în mâna dvs. (mass-media, n.r.)”, a spus Cârlan.

De asemenea, potrivit oficialului MMP, există o probabilitate redusă ca Administraţia Naţională “Apele Române” să nu poată gestiona cantităţile de apă rezultate din topirea zăpezilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-02

TAGURI: Zapada, deversata, Lacul_Morii, Dan_CarlanComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală