2018-12-11 08:54


Viaţă grea pentru profesorii suplinitori

 |  21:00
Viaţă grea pentru profesorii suplinitori

Mii de tineri susţin astăzi examenul pentru posturile de suplinitori, sub stricta supraveghere a camerelor video. La concurs s-au înscris cei care nu au susţinut titularizarea sau nu au promovat sesiunea respectivă.

Promovaţii examenului de astăzi vor primi posturi de suplinitori numai după ce vor fi repartizaţi candidaţii care au luat note cuprinse între 5 şi 6,99 la examenul de titularizare de pe 13 iulie. Pentru a ocupa un post de suplinitor, un candidat trebuie să obţină la acest concurs minim nota 5.

La acest examen s-au înscris candidaţii care nu au luat o notă peste 5 la examenul de titularizare din iulie. Cei care au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu pot participa la concurs.

Procedurile privind examenul pentru ocuparea posturilor de suplinitori au fost modificate prin decizie  a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Fără profesori nepregătiţi

Dacă, în mod tradiţional, la acest concurs se dădeau probe orale, anul acesta s-a decis ca examenul să se dea în scris. Se urmăreşte astfel ca probele să respecte standardele stabilite la examenul de titularizare, astfel încât acest examen, perceput până acum ca o simplă formalitate, să nu mai permită accesul profesorilor nepregătiţi în clase. „Nu este nici o problemă ca şi concursul de suplinitor să fie un test scris. Concurenţii s-au pregătit pentru acest test, fie el oral sau scris. Cei care ştiau că vor susţine o probă orală şi au aflat că testul va fi scris nu se pot supăra, pentru că ei au învăţat oricum”, a declarat Cristian Alexandrescu, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Şcolar al Muncipiului Bucureşti.

Rezultatele examenului pentru ocuparea posturilor de suplinitori vor fi afişate în 8 august, iar contestaţiile pot fi depuse în perioada 8-9 august. Rezultatele finale vor fi afişate în 11 august.

Orele rămase neocupate vor putea fi acoperite, prin plata cu ora, de către cadre didactice titulare din unitatea de învăţământ, cadre didactice asociate sau pensionate ori suplinitori calificaţi.

La examenul de titularizare din 13 iulie, 32% dintre candidaţi au luat note sub 5, 38% au luat note între 5 şi 7, iar 30% dintre cei examinaţi au luat peste 7. Anul acesta au fost 52 de note de 1, jumătate dintre ele obţinute la Educaţie fizică şi sport, şi doar 26 de note de 10.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...