2018-12-15 04:17


Vicepremierul Borc: ”Îți e rușine să ai un doctorat acum”

 |  19:18
Vicepremierul Borc: ”Îți e rușine să ai un doctorat acum”

Vicepremierul Costin Borc spune că "drama" în România este că în momentul în care vrei să ai un doctorat te gândeşti că îţi este ruşine să fii în acelaşi grup cu atâţia plagiatori, iar ruşinea de a fi asociat unui asemenea grup face ca oamenii care vor să urmeze o carieră academică să plece în străinătate.

"Spunea cineva că în Israel sunt cei mai mulţi oameni cu doctorate. Şi noi avem oameni cu doctorate! Însă marea noastră problemă  este că avem multe doctorate plagiate. Şi atunci, drama este că, în momentul în care vrei să ai un doctorat, te gândeşti că îţi este ruşine să fii în acelaşi grup cu atâţia plagiatori şi ruşinea de a fi asociat unui asemenea grup face ca oamenii care vor să urmeze o carieră academică să plece în străinătate, să aibă un doctorat curat, să lucreze la o universitate bună şi să fie recunoscuţi pentru cercetarea pe care o fac. E o realitate şi trebuie să o conştientizăm”, a declarat Costin Borc.

El a mai spus că se vorbeşte fost prim-ministru, fost ministru care au plagiat, dar nu şi despre coordonatorii de doctorat.

"Vorbim de domnul X şi domnul Y fost prim ministru, fost ministru, dar nu vorbim de conducătorii de doctorat, nu vorbim de facultăţi, nu vorbim de universităţi. Haideţi să ne uităm şi acolo!", a spus Borc la conferinţa internaţională Innoteque, organizată cu scopul de a iniţia o platformă de comunicare şi colaborare pentru dezvoltarea ecosistemului de inovare în România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-10-05

TAGURI: costin borc, vicepremier, doctorat, plagiatori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
06 Oct 2016

TIE AR TREBUII SA-TI FIE RUSINE BORCULE CA AI CONTRIBUIT FARA NICI UN TEMEI LEGAL LA PRIVATIZAREA INDUSTRIEI DE CIMENT DIN RO , APOI TE-AI PUS SEF LA COMPANIA STRAINA CARE A LUAT MOCA FABRICI DE CIMENT. SCARNAVIE NU ESTI DECAT O COADA DE TOPOR A CELOR CARE AU CAPTURAT RO DUPA 1990.
Random imageUltimele stiri


loading...