2019-01-24 00:26


Viceprimarul Capitalei anunţă care sunt proiectele prioritare pentru actuala administrație

 |  10:59
Viceprimarul Capitalei anunţă care sunt proiectele prioritare pentru actuala administrație

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a precizat joi, într-un comunicat de presă, că incineratorul municipal de deșeuri și modernizarea rețelei de termoficare sunt proiecte prioritare pentru actuala administrație.

"Atât incineratorul municipal de deșeuri, cât și modernizarea rețelei de termoficare sunt proiecte prioritare pentru această administrație, fiind deja făcuți primii pași pentru accesarea fondurilor europene și pentru demararea investițiilor. În ceea ce privește incineratorul municipal de deșeuri, prin Programul Operațional Infrastructura Mare, avem alocați 180 de milioane de euro, bani de la UE, totalul întregii investiții fiind estimat, prin studiul de fezabilitate, la 250 de milioane de euro. Construirea acestui proiect trebuie finalizată până în anul 2022, conform termenelor prevăzute în Programul Operațional Infrastructura Mare", a precizat Aurelian Bădulescu.

Viceprimarul Capitalei a ţinut să sublinieze că există în derulare proceduri de licitație pentru achiziția asistenței tehnice pentru proiectul "Instalații de tratare termică și valorificare energetică a deșeurilor municipale" și managementul de proiect pentru aceeași instalație.

Referitor la modernizarea rețelei de termoficare, Aurelian Bădulescu a spus că se va face tot prin accesarea de fonduri europene.

"Fac precizarea că fosta administrație nu a reușit să facă nici măcar pașii incipienți demarării acestor proiecte: nu a fost aprobată strategia energetică, nu s-au realizat caietul de sarcini, studiul de fezabilitate. Reamintesc că RADET este o regie aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului București și nu a primarului general. (...) Reamintesc pe această cale că, în ultimii ani, RADET a fost controlat de PNL. Mai mult decât atât, același partid l-a avut în funcția de primar general, timp de șapte luni, pe domnul Răzvan Sava, care nu a făcut niciun demers pentru soluționarea acestei probleme", a menționat Aurelian Bădulescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-21

TAGURI: viceprimar, capitala, proiecte, prioritare, administratie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FOSTA ADMINISTRATIE
22 Iul 2016

Hai, ma... Serios? Fosta administratie? Nici Sava nu s-a dat peste cap sa rezolve ceva, nu-i tin partea, dar hai sa nu uitam ca in "fosta administratie" a fost un oarecare "independent" Oprescu. Cum sa dai vina pe "fosta administratie" in conditiile in care ai avut primar atatia ani?
Random imageUltimele stiri

loading...