2018-12-12 15:07


Victor Ponta: Creşterea gradului de educaţie a condus la scăderea violenţei domestice

 |  13:27
Victor Ponta: Creşterea gradului de educaţie a condus la scăderea violenţei domestice

Creşterea gradului de educaţie şi neacceptarea în societate a violenţei domestice au condus la scăderea fenomenului, care însă există, a afirmat, marţi, premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a făcut aceste afirmaţii în cadrul unei conferinţe, precizând că participă la aceasta deoarece marţi sunt "percheziţii şi arestări", şi astfel acest subiect va fi mai mediatizat.

"Marţi, cu siguranţă se va vorbi despre percheziţii şi arestări, că marţea sunt percheziţii şi arestări, dar am vrut să fiu prezent aici că poate un pic, câteva secunde, se va vorbi şi despre un fenomen care trebuie combătut întotdeauna", a afirmat premierul Victor Ponta.

Acesta a susţinut că tema violenţei domestice a dispărut "cumva" de pe agenda publică şi agenda instituţională a României.

"Chiar nu mai există deloc violenţă în familie, într-adevăr nu mai există drepturi încălcate? M-aş mira să fie aşa. M-aş bucura foarte tare, dar m-aş mira”, a completat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că în atenţia opinei publice şi a instituţiilor cu atribuţii în domeniu trebuie din nou adusă în atenţie violenţa domestică, deoarece fenomenul încă există.

"Este un fenomen care s-a restrâns, slavă Domnului, mult în ultimii ani, în primul rând prin educaţie, prin creşterea gradului de civilizaţie, prin lipsa de acceptare a societăţii a unor fenomene de acest gen", a afirmat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a amintit că România a fost printre primele state care a aderat la Convenţia internaţională în domeniu şi a aplicat toate reglementările internaţionale referitoare la violenţa asupra femeilor, violenţa în familie şi egalitatea de şanse.

"Sper să auzim cât mai puţin despre violenţă domestică, nu pentru că n-o tratăm sau pentru că nu ni se pare o ştire, ci pentru că într-adevăr nu prea mai există, iar atunci când există, doresc să fie o reacţie foarte clară, sancţiuni imediate şi toleranţă zero", a precizat premierul Victor Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: victor, ponta, crestere, grad, educatie, conduce, scadere, violenta, domestica, neacceptare, societate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIA
19 Mai 2015

"Cresterea gradului de educatie...",si-o fi luat pastilele??1Raspuns:NU!?!
Random imageUltimele stiri


loading...