2018-12-15 04:56


Victor Ponta, despre situaţia românului răpit în Burkina Faso: Problema este gestionată de celula de criză a MAE

 |  12:21
Victor Ponta, despre situaţia românului răpit în Burkina Faso: Problema este gestionată de celula de criză a MAE

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că situaţia românului răpit în Burkina Faso este gestionată de celula de criză de la nivelul MAE. Ponta a mai afirmat că preşedintele Klaus Iohannis a fost informat, iar cel mai probabil se va întâlni marţi cu acesta.

Citeşte şi: MAE: Celula de criză verifică în regim de urgenţă ştirea privind răpirea românului în Burkina Faso

Prim-ministrul a susţinut că discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis va fi legată atât de românul răpit, cât şi de nominalizarea unui nou ministru al Dezvoltării.

Citeşte şi: Un grup jihadist susţine că îl deţine pe românul răpit în Burkina Faso: Guvernul român va purta toată responsabilitatea pentru soarta ostaticului

"Este o situaţie specială şi există o celulă de criză", a precizat Victor Ponta.

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, se întoarce, marţi, de urgenţă în ţară, în urma informaţiilor apărute în presă despre românul răpit în Burkina Faso. Bogdan Aurescu era plecat la reuniunea Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei care se desfăşoară la Bruxelles.

Grupul jihadist Al-Mourabitoune a anunțat, într-un mesaj audio, că îl deține pe românul răpit în Burkina Faso în luna aprilie. Mesajul este semnat de cel care se prezintă drept noul lider, rival al algerianului Mokhtar Belmokhtar, relatează AFP, citat de Agerpres. Gruparea a ţinut să precizeze că "Guvernul român va purta întreaga responsabilitate pentru soarta ostaticului".

Precizând că vorbește în numele lui "Adnan Abou Walid Sahraoui, emirul Al-Mourabitoune", autorul acestei înregistrări în arabă "face apel la guvernul român să acorde o atenție serioasă negocierilor pe tema eliberării ostaticului deținut de grup".

"Guvernul român va purta întreaga responsabilitate pentru soarta ostaticului dacă întârzie să profite de ocazia care îi este oferită de a-și elibera cetățeanul", se mai menționează în mesajul audio, într-o aparentă referire la lipsa negocierilor cu Bucureștiul, notează AFP.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: victor, ponta, situatie, roman, rapit, burkina, faso, situatie, gestioneaza, celula, criza, mae
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...