2018-12-11 20:33


Victor Ponta: Ideea unei alocaţii egale pentru toţi copiii este nepractică. Trebuie o diferenţiere în funcţie de venitul părinţilor

 |  07:57
Victor Ponta: Ideea unei alocaţii egale pentru toţi copiii este nepractică. Trebuie o diferenţiere în funcţie de venitul părinţilor

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că ideea unei alocaţii egale pentru toţi copiii este nepractică, deoarece trebuie o diferenţiere în funcţie de venitul părinţilor.

Victor Ponta a făcut referire la viitorul nivel al alocaţiei pentru copii, dublată în Parlament de la 42 lei la 84 lei.

"Opinia mea este că alocaţia pentru copii trebuie să fie diferenţiată, în funcţie de cine are nevoie de bani, pentru că 82 de lei pentru o familie amărâtă sunt foarte puţini şi 82 de lei pentru o familie care are posibilităţi nu contează, probabil că nici nu-şi încasează. Ideea de a da 82 de lei la toată lumea în mod egal e o idee pe care eu o consider nepractică. Aş fi preferat să dau nu 82, ci, nu ştiu, 164 sau 328 de lei la familiile care au venituri reduse (...) şi să nu mărim la cei care oricum nu vor lua cei 42 de lei, pentru că au părinţii venituri suficiente şi la care cei 42 de lei nu contează", a precizat premierul Victor Ponta.

În urmă cu o săptămână, deputaţii au aprobat un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-28

TAGURI: victor, ponta, idee, alocatie, egal, toti, copil, nepractic, trebuie, diferentiere, functie, venituri, parinti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...