2019-01-23 06:15


Victor Ponta: În faţa mea, ministrul de Interne este responsabil în cazul audierilor de la liceul Dimitrie Bolintineanu

 |  06:44
Victor Ponta: În faţa mea, ministrul de Interne este responsabil în cazul audierilor de la liceul Dimitrie Bolintineanu

Victor Ponta a declarat că, în faţa sa, ministrul de Interne, Radu Stroe, este responsabil în cazul elevilor audiaţi de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" din Bucureşti, acesta având datoria să îi explice de ce nu a fost bine informat de la început asupra acestei situaţii.

"O să sesizăm CSM dacă a fost vreo problemă la magistraţi, vreau şi aştept de la ministrul de Interne, nu doar purtătorul de cuvânt. Din punctul meu de vedere, în faţa mea, responsabil e ministrul de Interne, care trebuie să îmi spună: de ce nu a ştiut de la început, de ce a ştiut greşit, pentru că prima dată mi-a zis mie că nu erau mandate, după aia, ba era, ba nu era foarte clar. Ce s-a întâmplat, cine a fost responsabil... Prima dată ministrul de interne m-a sunat la unsprezece şi jumătate, mi-a spus ce se întâmplă acolo, că există pericolul unei tensiuni şi eu răspund de tensiunile din această ţară, nu vreun procuror sau altcineva. Eu răspund ca în această ţară pacea socială să existe şi legea să se aplice normal, nu prin abuzuri. Mi-a spus: "Nu au mandate de aducere". De altfel, cunosc foarte bine procedura. Trebuie să citezi o persoană, în măsura în care acea persoană nu vrea să se prezinte, atunci poţi să foloseşti mandatul de aducere", a precizat primul ministru, duminică seara, la Antena 3.

Cei care se fac vinovaţi în acest caz, dacă fac parte din aparatul guvernamental, vor răspunde pentru eventualele abuzuri comise, iar dacă e vorba de procurori, aceştia răspund în faţa CSM, as pus Victor Ponta. "În mod sigur, ministrul Justiţiei va avea - prin procurorul general, nu direct - va avea o imagine a ce s-a întâmplat şi cum s-au întâmplat lucrurile. Eu cred că mi-am făcut datoria faţă de oameni în această ţară", a mai spus Victor Ponta.

Victor Ponta a mai precizat că e important ca în România legea să se aplice, fără a se comite însă abuzuri. "Eu pot doar să văd, să constat, pe baza a ceea ce mi-au spus ministrul de interne şi ministrul de justiţie, că a fost foarte clar o acţiune prost gândită şi prost coordonată: procurori-poliţişti, în spiritul Macovei-Morar, al stilului abuziv de până în 2012, stilul în care "fă orice, sperie-i pe oameni, terorizează-i pe oameni", că n-au ce să-ţi facă", a precizat  Ponta.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti au efectuat vineri verificări la Liceul Teoretic ''Dimitrie Bolintineanu'' din Bucureşti în legătură cu examenul de Bacalaureat, mai multe persoane, în principal elevi, fiind audiaţi.

Victor Ponta a declarat vineri că în cazul în care nu există mandat de aducere pentru elevii de la liceul Dimitrie Bolintineanu poliţiştii nu trebuie să-i ia pe aceştia cu forţa, iar procurorul să îi citeze, ''pentru că nu mai trăim în vremurile lui Daniel Morar şi ale comuniştilor'', transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08
Citeste si:
Tiberiu Niţu cere clarificări în cazul fraudei de la “Dimitrie Bolintineanu”
UPDATE. 100 de elevi de la liceul “Dimitrie Bolintineanu”, audiaţi de poliţie săptămâna viitoare
Costica Vărzaru, directoarea Liceului “Dimitrie Bolintineanu”, arestată preventiv

TAGURI: victor, ponta, dimitrie, bolintineanu, ministru, interne, responsabil
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...