2018-07-21 10:25


Victorie pentru PRIMARI: s-au aprobat bani în plus pentru bugetele locale

 |  20:16
Victorie pentru PRIMARI: s-au aprobat bani în plus pentru bugetele locale

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au adoptat, vineri, un amendament la proiectul legii bugetului de stat pe anul 2018, în baza căruia cotele defalcate din impozitul pe venit care se transferă bugetelor locale cresc de la 71,5% la 100% pentru a compensa diminuarea cotei de impozitare a impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Aleşii au adoptat un amendament prin care alocă mai mulţi bani autorităţilor locale decât se prevedea iniţial în proiectul de buget pe anul viitor.

Astfel, conform amendamentului, impozitul pe venit ar urma să intre în totalitate în conturile unităților administrativ teritoriale.

În varianta propusă de Ministerul Finanţelor, 71,5 la sută din impozitul pe venit era alocat autorităţilor locale, iar restul ar fi intrat la bugetul de stat.

Primarii marilor oraşe s-au plâns însă că din cauza "revoluţiei fiscale" vor pierde peste 7 miliarde de lei din buget.

Din impozitul pe venit, primăriile ar urma să încaseze anul viitor aproximativ 20 de miliarde de lei. Amendamentul a fost propus de UDMR şi a fost susţinut de PNL, USR și PMP.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-15

TAGURI: primari, bugete locale, comisii buget

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.