2019-01-20 07:25


Vin tramvaie suspendate peste Unirii

 |  21:00
Vin tramvaie suspendate peste Unirii

Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze noi staţii pentru mijloacele de transport ale RATB, după ce un studiu realizat a identificat necesitatea acestora. De asemenea, am putea avea un pasaj suspendat pentru tramvaie, peste Piaţa Unirii.

Studiul realizat la comanda Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) pentru implementarea Planului Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) a identificat nevoia înfiinţării unor noi staţii pentru transportul în comun.

Studiul a stabilit lipsa unor conexiuni ale mijloacelor de transport public în zona centrală. Astfel, municipalitatea ar trebui să înfiinţeze o nouă staţie pe Bulevardul Unirii, care să asigure legătura între Piaţa Unirii şi Piaţa Constituţiei. De asemenea, PIDU a identificat necesitatea unei staţii pe Bulevardul Libertăţii, care să realizeze conexiunea între Piaţa Regina Maria şi Izvor. Primăria Capitalei mai vrea o staţie de transport în comun pe Calea Rahovei, Strada Uranus, care să realizeze legătura între Piaţa Chirigiu şi 13 septembrie – Hasdeu.

Potrivit aceluiaşi studiu, mai este necesară o legătură pentru tramvaie peste zona Pieţei Unirii, care să conecteze astfel reţeaua pe direcţia Nord-Est – Sud-Vest. 

Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) nu are însă cunoştinţă de modificările pe care Primăria Capitalei doreşte să le aducă traseelor mijloacelor de transport în comun. „Staţiile sunt stabilite de administraţia locală, nu de RATB. Noi asigurăm doar transportul”, ne-au declarat reprezentanţii RATB.

Piaţa Victoriei, cea mai aglomerată

PIDU scoate în evidenţă şi importanţa finalizării Bulevardului Uranus. Potrivit studiului, punctul critic al circulaţiei în zona centrală a Capitalei este Piaţa Victoriei. Acelaşi studiu susţine că noul Bulevard Uranus ar reduce semnificativ numărul automobilelor care ajung în Piaţa Victoriei la orele de vârf.

Totuşi, după cum precizează chiar autorii, „implementarea proiectelor din cadrul PIDU nu au influenţă semnificativă asupra traficului de pe arterele principale din zona centrală”. Pentru ora de vârf de dimineaţă se estimează un număr triplu de călători care aleg să se deplaseze cu automobilele personale (12.756), faţă de cei 4.597 care optează pentru transportul în comun.

Din analiza datelor de trafic se constată scăderea vitezei medii de circulaţie de la 37 km/h, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, la 11 km/h în Piaţa Unirii. Din cauza fluxurilor de trafic mai mari pe direcţia Sud – Nord (Piaţa Unirii – Piaţa Victoriei) faţă de cele Nord – Sud (Piaţa Victoriei – Piaţa Unirii), viteza medie este mai mică pe direcţia Sud – Nord.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-10-18

TAGURI: RATB, Unirii, tramvai, transport, circulatie, viteza, calatori, soferi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...