2018-12-18 18:03


Vine GERUL! Prognoza meteo pentru week-end

 |  23:00
Vine GERUL! Prognoza meteo pentru week-end

Vremea va deveni din ce în ce mai rece zilele următoare. Duminică, gerul pune stăpânire pe aproape toată țara, iar temperaturile vor ajunge chiar la -20 de grade în estul Transilvaniei. Precipitații sub formă de zăpadă nu vor lipsi.

Vineri

Vremea va fi în general închisă. Se vor semnala precipitaţii, mai ales spre seară şi noaptea, sub formă de ninsoare în nord-est şi est, predominant ninsori cu caracter local în centru şi doar izolat, mixte, în rest. Punctiform vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări ziua în sudul Banatului şi în zona montană aferentă, iar temporar şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 9 grade, iar cele minime se vor încadra între -8 şi 2 grade. Presiunea atmosferica va scădea la regim baric uşor subnormal.Sâmbătă

Cerul va fi variabil în vest şi nord-vest, iar în restul teritoriului înnorările accentuate vor persista şi se vor semnala precipitaţii pe arii mai extinse spre seară şi noaptea. Acestea vor fi sub formă de ninsoare, însă trecător, în prima parte a intervalului, în Oltenia, Muntenia şi posibil şi în Dobrogea vor fi mixte. Vântul va avea local şi temporar intensificări, cu precădere în sud, sud-est, centru şi nord-vest, dar şi pe crestele montane, astfel că vor fi intervale de timp în care ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime se vor încadra între -6...-5 grade în nordul Moldovei şi 6...7 grade în Oltenia, Muntenia şi în Dealurile de Vest.

Temperaturile minime, vor fi mai scăzute decât în noaptea precedentă, chiar sub pragul de ger în nordul şi centrul ţării, urmând a se încadra la nivel naţional în general între -15 şi -2 grade. Presiunea atmosferică va mai scădea - mai notabil în sud-vestul ţării decât în alte regiuni.Duminică

Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată, geroasă ziua în nordul şi centrul Moldovei şi în depresiunile din estul Transilvaniei, iar noaptea în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge în jumătatea de sud a teritoriului şi local în rest. Vântul va avea intensificări locale, cu viteze mai mari în sud-est şi pe crestele montane, unde trecător va viscoli ninsoarea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-22

TAGURI: prognoza meteo, anm, week-end, ger, ninsori
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...