2018-11-17 04:59


Vlad Voiculescu anunţă că legea vaccinării este finalizată

 |  12:20
Vlad Voiculescu anunţă că legea vaccinării este finalizată

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că legea vaccinării este finalizată și va fi pusă în dezbatere publică foarte curând.

"Avem stocuri pentru toate vaccinurile în acest moment. Există însă probleme de aprovizionare cu vaccinurile, asta nu este un secret, au existat dintotdeauna. Unul dintre scopurile Legii vaccinării este tocmai acesta — de a ne asigura, de a ne da baza legală, de a oferi Ministerului Sănătății baza legală pentru a face stocuri. Legea vaccinării presupune că o să avem stocuri de un an de zile pentru toate vaccinurile", a precizat Vlad Voiculescu, potrivit Agerpres.

Referitor la contractele de management pentru spitale, ministrul a spus: "Lucrăm la cele opt ordine ministru. Vom avea o ordonanță de urgență care va putea schimba ceva în Legea 95 referitor la cine va putea concura, cine poate să devină manager de spital și pe ce ar trebui să se concentreze un manager de spital. Părerea noastră fermă este că un manager de spital trebuie să se concentreze pe managementul de spital".

Chestionat despre sistemul informatic al cardului național de sănătate, Vlad Voiculescu a precizat că există un contract de mentenanță câștigat de firma Team Net în urmă cu mai bine de o lună.

„Dacă Team Net nu o să semneze contractul, așa cum este legal, atunci cu siguranță ne vom schimba strategia, Casa își va schimba strategia. Va exista o altă măsură. (...) Casa are nevoie de o firmă care să asigure fiabilitatea sistemului. Dacă nu va fi o firmă, va fi alta", a completat ministrul Vlad Voiculescu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-10

TAGURI: vlad voiculescu, lege, vaccinare, finalizata
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...