2019-02-15 23:17


Dublu la întreţinere

 |  21:00
Dublu la întreţinere

Factura la întreţinere va creşte odată cu gigacaloria, astfel că la un apartament cu două camere vom plăti minim 300 de lei. În plus, primarul Sorin Oprescu susţine că bucureştenii care au şi frigider şi maşină de spălat nu vor putea beneficia de subvenţie.

Potrivit preşedintelui Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari, Radu Opaina, suma plătită pentru căldură va creşte simţitor din această iarnă. Opaina este convins că regulile impuse de Guvernul Boc pentru acordarea subvenţiei la căldură sunt unice în lume. “Nu mai există aşa ceva în nici o ţară. Nu poţi compara ce a avut omul în urmă cu câţiva ani, când şi-a achiziţionat nişte bunuri, cu situaţia sa financiară actuală. Nu cred că există o cale de a scăpa de această situaţie, aşa că ne vom lupta să supravieţuim”, ne-a declarat Opaina.

În timp ce bucureştenii se gândesc cum vor reuşi să achite facturile la întreţinere din iarnă, reprezentanţii Guvernului şi Sorin Oprescu se acuză reciproc de scumpirea preţului la gigacalorie. Acesta din urmă susţine că Executivul are suficienţi bani pentru a plăti în continuare subvenţii şi ajutoare pentru încălzire, dar nu vrea. “Până acum, Guvernul suporta 50% din subvenţie, iar Primăria celelalte 50%. Acum, Guvernul nu vrea să mai dea nici un ban. Aşa înţeleg ei să facă economie pentru cetăţeni... Fac economie luând banii de la cetăţeni. Bucureştenii trebuie să ştie asta”, a declarat Oprescu. Acesta e contrat de Opaina: “Este doar o scuză a dânsului. Guvernul nu poate fi stăpân pe banii primăriei”.

Edilul mai afirmă că instituţia condusă de el va sacrifica unele investiţii pentru a acorda ajutoare familiilor defavorizate. “Din datele noastre, 450.000 de locuitori ai Bucureştiului au nevoie de sprijin la căldură. Pentru primărie, principalele priorităţi vor fi ajutarea populaţiei să achite facturile la încălzire şi investiţii. Vom lua de la unele investiţii pentru a suplimenta bugetul pentru ajutoare. Nu am ce face. Nu pot lăsa bucureştenii să moară de frig. Această situaţie nu se regăseşte doar în Capitală. Mai ales primarii Opoziţiei vor avea de suferit, deoarece bugetele au fost oricum diminuate”, a spus Oprescu.

Electrocasnicele anulează subvenţia

Primarul general a adăugat că va fi dificil pentru administraţia locală să acorde ajutoare tuturor familiilor sărace. “Reprezentanţii Guvernului nu au publicat încă metodologia prin care vor fi selectate persoanele care pot beneficia de subvenţie. Vor beneficia cei care au un venit pe membru de familie sub 786 de lei. Se vor declara însă şi bunurile mobile şi imobile. Avem voie să-i ajutăm pe săraci, dar dacă au şi maşină de spălat şi frigider, nu avem ce face. Vor fi persoane care vor plăti 318 lei gigacaloria”, mai susţine Oprescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TEODOR
02 Sep 2011

Opaina,lasa-ne!Nu e prima data cand Emil Boc il lasa pe Sorin Oprescu sa se descurce:asa a facut-o la Arena Nationala,asa procedeaza si acum!Apropo,a dat guvernul banii pentru Arena Nationala?
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...