2017-01-19 23:51

SOCIAL


Vosganian vrea să fie audiat în dosarul Romgaz alături de Boc şi Băsescu

 |  15:48
Vosganian vrea să fie audiat în dosarul Romgaz alături de Boc şi Băsescu

Varujan Vosganian, fostul ministru al Economiei din guvernul Tăriceanu, cere, într-o scrisoare deschisă adresată DIICOT, să fie audiat în dosarul Romgaz alături de premierul Emil Boc şi preşedintele Traian Băsescu. Declanşarea cercetării penale pentru un mare număr de funcţionari din cadrul Romgaz SA şi al Ministerului Economiei, pentru perioada 2005-2010, sub învinuirea de complot pentru subminarea economiei naţionale, reprezintă motivul principal pentru care senatorul PNL face această solicitare.

"Chiar dacă multe dintre numele evocate în rechizitoriu nu-mi sunt familiare, am colaborat cu o seamă dintre funcţionarii respectivi, în perioada în care am funcţionat ca ministru al economiei, de aceea consider că este de datoria mea să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a limpezi lucrurile. Mă doare faptul că o companie de tradiţie si de prestigiu a energeticii româneşti, cum este Romgaz SA, apare acum în ochii opiniei publice doar ca un autocar înţesat de complotişti şi de sabotori, plimbaţi între Mediaş şi Bucureşti, pentru a li se aduce la cunoştinţă învinuiri dintre cele mai grave", precizează Varujan Vosganian pe blogul personal, potrivit Mediafax.

Situaţia "potrivit căreia, timp de şapte ani, mai toată conducerea unui minister reprezentat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi una dintre cele mai puternice companii româneşti au fost lăsate să comploteze nestingherite pentru subminarea economiei româneşti, ba chiar au fost încurajate, începând cu 2009, în forma agravantă a acţiunile lor criminale, de acte normative semnate de prim-ministrul Guvernului, aprobate prin lege de o majoritate parlamentară copleşitoare şi promulgate de preşedintele ţării, acte normative aplicate, la rândul lor, neabătut, până la ultimele lor consecinţe", reprezintă o ipoteză "halucinantă şi neverosimilă", subliniază senatorul PNL.

Vosganian cere să fie audiat în acest dosar pentru a contribui la clarificarea situației. "Solicit să fiu audiat, în calitatea pe care o consideraţi de cuviinţă, pentru a contribui, prin informaţiile pe care le deţin şi prin documentele pe care le posed, la limpezirea acestei situaţii. Solicit, de asemenea, ca împreună cu mine, să fie audiaţi, într-o calitate cel puţin echivalentă cu a mea, date fiind circumstanţele agravante, domnii Traian Băsescu, preşedintele României, şi Emil Boc, prim ministru al Guvernului, cu atât mai mult cu cât cei doi dispuneau, cu siguranţă, la data respectivă, de datele pe care ulterior Serviciul Român de Informaţii le-a pus la dispoziţia DIICOT. Solicit includerea, în rândul persoanelor citate, a celor doi demnitari deoarece într-o cercetare de o asemenea anvergură trebuie pornit de la cifrele mari şi de la cei care le-au produs, altminteri ancheta riscă să pară doar o tentativă de a muta atenţia opiniei publice ori o răfuială politică, ceea ce ar pune sub auspicii extrem de nefavorabile anul electoral 2012", afirmă acesta în încheierea scrisorii deschise.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-26

TAGURI: Varujan_Vosganian, Băsescu, Boc, DIICOT, RomgazComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DOINA
07 Ian 2012

Sa fie audiat ,daca "insista",poate cu aceeasi ocazie spune si cum a facut ca intr-o singura noapte sa dispara miliardele ,din privatizarea BCR-ului. Ce tupeu de nesimtit si hot are !!!!!!!!!!!
WOM WOM
07 Ian 2012

Corect procedat domnule fost ministru ,ma intreb eu omul de rind daca acest presedinte care sa ocupat minut cu minut de serviciile secrete si nu de diplomatie sau bunul mers al tarii ,de ce timp de 7 ani a lasat asemenea fapte sa curga in continuare sau dl Boc putea sa sesizeze seful CSAT .Nesimtirea acestor doua personaje a atins culmi neimaginabile numai sa ramina la putere.

Adauga un comentariu

Random image