2017-01-24 00:55


Vrea mai mult?! Funeriu: Eliminarea din bacalaureat a 661 de candidaţi, dublu faţă de anul trecut, nu e deloc fericire

 |  16:58
Vrea mai mult?! Funeriu: Eliminarea din bacalaureat a 661 de candidaţi, dublu faţă de anul trecut, nu e deloc fericire
Ministrul educaţiei, DanielFuneriu, afirmă că eliminarea de la bacalaureat a peste 600 de candidaţi nueste „deloc fericire”, adăugând că România se poate „însănătoşi” dacă sistemuleducaţional furnizează oameni care ştiu că rezultatele se obţin prin muncă,onestitate şi că frauda nu e o soluţie.

Daniel Funeriu a declarat, sâmbătă seară, într-oconferinţă de presă la Cluj, că în mandatul său lucrurile se fac serios şisistematic şi că el este un om care nu acceptă frauda. „La examenul debacalaureat şi-au făcut treaba cadrele didactice, şi-au făcut treabacorectorii, şi-a făcut treaba Ministerul Educaţiei. Nu trebuie să facemconfuzie între mijloacele pe care le utilizăm şi scopul în care utilizăm acestemijloace. Eliminarea de la bacalaureat a 661 decandidaţi, dublu faţă de anul trecut, nu este deloc fericire. Ceea ce esteimportant e că România nu se poate însănătoşi decât prin adevăr, decât dacăsistemul educaţional furnizează an de an oameni care ştiu că rezultatele seobţin prin perseverenţă, prin muncă, prin onestitate şi că frauda nu este osoluţie. În mandatul meu, lucrurile se fac serios, sistematic.Nu sunt un om care să accepte frauda, nu sunt un om obişnuit cu frauda”, a spusFuneriu. Ministrul educaţiei a precizat că are un sentiment de „disconfort major”,când vede „comentatori politici angajaţi de unele posturi de televiziune carese laudă în direct şi la o oră de vârf că au fraudat Bacul la Fizică”.

Ministerul Educaţiei a înregistrat 661 de eliminări laprima sesiune a bacalaureatului din 2011, candidaţii daţi afară de la testpentru fraudă nemaiputând susţine examenul în toamna acestui an şi nici în varaanului viitor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image
Media

Trenuri intarziate
Trenuri intarziate 06 Ian 2017 | (0)
Social

Deszăpezire „exemplară” în Capitală