2018-11-18 22:46


Vreme favorabilă în weekend-ul prelungit

 |  12:51
Vreme favorabilă în weekend-ul prelungit

Românii vor avea parte de o vreme favorabilă, cu ocazia minivacanţei de 1 Mai, în condiţiile în care ziua de luni, 30 aprilie, a fost declarată liberă de autorităţi. Temperaturile maxime vor atinge 29 de grade Celsius în intervalul 28 aprilie – 1 mai, la nivel naţional, în timp ce pe litoral, termometrele vor ajunge la cel mult 22 de grade.

Pe de altă parte, prognoza întocmită de ANM pe baza estimărilor realizate de Centrul european pentru prognoze pe medie durată de la Reading (Anglia) arată că media temperaturilor maxime la nivel naţional va fi între 20 şi 26 grade Celsius.

Astfel, în zona Banatului, vremea se va încălzi treptat până spre sfârşitul lunii aprilie, valorile termice urmând să se situeze peste normele climatologice, îndeosebi până pe data de 29 aprilie. Primele zile ale lunii vor aduce o uşoară scădere a temperaturilor, dar valorile minime se vor menţine peste normalul perioadei.

Pentru Transilvania, meteorologii prognozează o vreme normală din punct de vedere termic, astfel încât temperaturile maxime vor depăşi, în medie, 20-22 grade Celsius, mai ales în jurul datei de 29 aprilie, relatează Agerpres.

În Dobrogea, valorile termice se vor menţine relativ constante şi apropiate de normele climatologice în această perioadă, cu maxime în jurul a 20 grade Celsius şi minime de peste 10 grade Celsius. Probabilitatea de precipitaţii va fi relativ redusă, acestea fiind de aşteptat, pe arii restrânse, după data de 1 mai.

Locuitorii din Maramureş se pot bucura de valori termice de peste 22 grade Celsius începând din 28 aprilie, după care temperaturile vor deveni relativ constante.

În Moldova, vremea se va încălzi uşor, iar maximele se vor situa în jurul valorii de 22 grade Celsius, în timp ce minimele vor depăşi, în medie, 10 grade Celsius.

În ceea ce priveşte zona Munteniei, vremea se va menţine caldă pentru acestă perioadă. În plus, temperaturile minime nu vor avea variaţii semnificative, instabilitatea atmosferică va fi destul de redusă, iar aversele, în general slabe, vor fi posibile, după 1 mai, mai ales în zonele deluroase.

În Oltenia, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, cu maxime de peste 22-24 grade Celsius, iar pe timpul nopţii media va fi de 10 grade Celsius. La începutul lunii mai, instabilitatea atmosferică va fi relativ redusă, fiind de aşteptat producerea de averse în general slabe, mai ales în zonele deluroase.

La munte, valorile termice nu vor avea variaţii importante şi se vor situa în apropierea normelor climatologice. În primele zile din luna mai, sunt posibile averse moderate sau mai importante cantitativ. Probabilitatea cea mai redusă de apariţie a ploilor va fi în jurul datei de 30 aprilie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639561-01-07

TAGURI: vreme favorabila, vreme weekend, weekend sarbatoare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...