2018-04-19 18:22


ZĂPADA a paralizat România: CIRCULAȚIA pe opt drumuri naţionale, ÎNTRERUPTĂ. Zeci de localităţi, în BEZNĂ

 |  09:31
ZĂPADA a paralizat România: CIRCULAȚIA pe opt drumuri naţionale, ÎNTRERUPTĂ. Zeci de localităţi, în BEZNĂ

Circulaţia pe opt drumuri naţionale, majoritatea din judeţul Vaslui, a fost întreruptă, porturile de la Marea Neagră au fost închise din cauza zăpezii şi a viscolului, iar pe autostrada A1 s-a format polei, traficul fiind deviat, anunţă Centrul Infotrafic. O autoşenilată şi o autospecială intervin de zece ore pentru preluarea a patru persoane din judeţul Buzzău care au nevoie de dializă. Aproape 7.000 de gospodării din judeţul Brăila sunt nealimentate cu energie electrică, vineri dimineaţă din cauza avariilor apărute în reţelele de distribuţie, din cauza ninsorilor.

Din cauza vremii nefavorabile, traficul este închis, la ora transmiterii acestei ştiri, pe opt drumuri naţionale, nouă judeţene şi unul comunal, anunţă Poliţia Română.

Drumurile naţionale închise circulaţiei sunt:

- DN26 Vânători - Blăgeşti, în judeţele Galaţi şi Vaslui;

- DN24D, în judeţul Galaţi, între intersecţia cu DN26 (zona Folteşti) şi limita cu judeţul Vaslui;

- DN24A Murgeni - Fălciu, în judeţul Vaslui ;

- DN24B Albiţa - Huşi, judeţul Vaslui;

- DN2F Vlădia - Ivăneşti, în judeţul Vaslui;

- DN15D Piatra Neamţ – Roman, judetul Neamţ;

- DN11A Podu Turcului  - Bârlad, în judeţul Vaslui. Probleme pe acest drum sunt şi în judeţul Vrancea;

- DN 1 H, tronsonul Alesd - Sinteu (judetul Bihor).

Totodată, sunt închise, la această oră, următoarele drumuri judeţene:

- DJ 251B, între localităţile Certeşti şi Blânzi;

- DJ 240A, între localităţile Certeşti şi Cârlomăneşti

- DJ 251, între localităţile Matca şi Valea Mărului;

- DJ 252, între localităţile Nicoreşti şi Buciumeni,

- DJ 251A, între localităţile Corod şi Certeşti;

- DJ 252A, între localităţile Poiana şi Buciumeni.

- DJ 244 D, între localităţile Huşi şi Buneşti;

- DJ 244B, între localităţile Şişcani şi Creţeşti;

- DJ 244C, între localităţile Huşi şi Pădureni.

În afară de cele opt drumuri naţionale şi nouă judeţene, este închis şi drumul comunal 134, care face legătura dintre Sinaia şi Cota 1400.

Restricţii de circulaţie sunt aplicate pe un tronson de Drum Naţional, în judetul Iaşi, respectiv pe DN28A, tronsonul Târgu Frumos - Paşcani. Restricţia se referă la autovehiculele cu masa maxima autorizată mai mare de 7,5 tone, precizează poliţiştii.

94 de localitati, in BEZNA

Un număr de 94 de localităţi din cinci judeţe din zona centrală şi de nord a Moldovei sunt nealimentate total sau parţial cu energie electrică, vineri dimineaţă, din cauza ninsorilor abundente şi a rafalelor de vânt. Toate comunele din judeţul Vaslui, susţin reprezentanţii Delgaz Grid, sunt afectate de întreruperea curentului.

Sunt nealimentate cu energie electrică 57 de localităţi din Bacău, 17 din Iaşi, zece din Suceava, şase din Botoşani şi patru din Neamţ.

Cele mai mari probleme sunt în judeţul Vaslui, unde, protrivit reprezentanţilor Delgaz Grid, toate unităţile administrativ teritoriale se confruntă cu întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

”Înrăutăţirea condiţiilor meteorologice a provocat avarii importante în reţeaua de distribuţie a energiei electrice. În judeţul Vaslui există în zona Bârlad – Murgeni stâlpi de înaltă tensiuni rupţi, fiind astfel afectate magistrale de transport a energie electrice”, a declarat, vineri, pentru News.ro responsabilul mass-media al Delgaz Grid, Cornel Zaiţ.

Echipe ale companiei de furnizare a energiei electrice şi ale contractorilor se află în teren pentru remedierea defecţiunilor, însă ”anumite lucrări necesită timp pentru realizarea în siguranţă, atât pentru consumatori, cât şi pentru electricieni”, susţin reprezentanţii Delgaz Grid, citati de News.ro.

7000 de gospodarii din Braila, fara curent

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila, Ştefan Stoian, 6.782 de abonaţi din 23 de localităţi au rămas fără curent electric.

Avarii la reţeaua de distribuţie se înregistreză în localităţile Oprişeneşti, Plopu, Tîrlele Filiului, Batogu, Ioneşti, Gurguieţi, Sihleanu, Scorţaru Nou, Constantineşti, Râmnicelu, Corbu Nou, Măxineni, Măru Roşu, Lacu Rezii, Cuza Vodă, Salcia Tudor, Gradiştea, Custura, Boarca, Racoviţa, Corbeni, Gemenele, Găvani. În unele dintre cazuri, oamenii nu au curent de aproape 24 de ore.

Din cauza vântului puternic, nouă copaci au fost doborâţi la pământ în ultimele ore, echipaje ale ISU intervenind pentru îndepărtarea acestora.

În prezent, pe drumurile din judeţul Brăila se circulă îngreunat, însă nu sunt blocaje.

AUTOȘENILATELE duc bolnavii la spital prin zapada de 2 metri

O autoşenilată şi o autospecială de transport victime multiple intervin în judeţul Buzău, de mai mult de zece ore, pentru preluarea a patru persoane care au nevoie de dializă. În jurul orei 5.00, doi dintre bolnavi au fost aduşi la o ambulanţă, iar pentru preluarea celorlalţi doi echipajele medicale aşteaptă un utilaj pentru a curăţa drumul, zăpadă în zonă ajungând chiar şi la doi metri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, Vasile Prahoveanu, joi seară o autoşenilată şi o autospecială de transport persoane şi victime multiple s-au deplasat în zona Bisoca şi Săruleşti, pentru a prelua şi transporta la Spitalul Judeţean Buzău patru persoane programate vineri pentru dializă.

Din cauza drumului greu accesibil, în zonă zăpadă ajungând pe alocuri şi la doi metri înălţime, în jurul orei 5.00 doi dintre bolnavi au fost aduşi în zona circulabilă şi au fost preluaţi de o ambulanţă.

În prezent, pentru preluarea celorlalţi doi bolnavi echipajele medicale aşteaptă un utilaj de deszăpezire, refugiindu-se în sediul Primâriei Săruleşti, din cauza viscolului.

În judeţul Buzău, vineri dimineaţă, pe drumurile naţionale şi judeţene din zona de munte se circulă îngreunat, acţionându-se cu utilaje de la Secţia de Drumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene Buzău. De asemenea, pe mai multe drumuri judeţene au fost împrăştiate zeci de tone de materiale antiderapante.

Din cauza viscolului, în judeţul Buzău sunt nealimentate cu energie electrică sate din opt comune.

Prefect VASLUI: Este dezastru ceea ce se întâmplă în judeţ

”Este dezastru ceea ce se întâmplă în judeţ. Nu am mai văzut aşa ceva. Utilajele de deszăpezire nu fac faţă pentru a îndepărta zăpada de pe şosea din cauza rafalelor puternice de vânt şi a cantităţilor mari de zăpadă. În zona Dobrina vom interveni pentru a înlătura copacii de pe şosea. Am făcut apel la primarii din zonă, la Direcţia Silvică, astfel încât să putem relua traficul”, a declarat, vineri, pentru News.ro prefectul judeţului Vaslui, Isabel Bogdan.

De asemenea, în judeţul Vâlcea, traficul rutier se desfăşoară îngreunat, pe un fir, alternativ, pe DN7 Sibiu - Râmnicu Vâlcea, în localitatea Câineni, din cauza unui accident în care a fost implicate două autoturisme. În zonă s-au format coloane de maşini.  

În continuare, din cauza poleiului traficul rutier pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti,  a fost deviat de la kilometrul 106 (sensul către Piteşti), pe DN65 prin municipiul Piteşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-04-21

TAGURI: zapada, romania, viscol, circulatie intrerupta, localitati, fara curent, benza

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiriApa Nova