2018-12-15 09:05


Zeci de angajaţi de la Mina Băiţa intră în greva foamei

 |  10:17
Zeci de angajaţi de la Mina Băiţa intră în greva foamei

Angajații de la Mina Băița, din județul Bihor, au anunțat luni că intră a greva foamei. Un număr de 53 de mineri sunt blocati de mai multe zile în subteran, în timp ce alți 79 protestează la suprafață, transmite b1.ro.

Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că de un an de zile așteaptă licența de exploatare de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, iar statul român încearcă să închidă mina.

Administratorul Societății Băița, Gabriela Dobrotă, a declarat, luni, la B1 TV, că minerii care protestează la suprefață au decis să intre în greva foamei.

”Cei care protestau la suprafață au decis (să intre în greva foamei - n.r.). Cu greu i-am convis pe cei din subteran să nu intre în greva foamei. De șase zile nimeni nu i-a contactat. 21 de mineri au făcut solicitarea, pentru prima etapă. Începem să facem procedura legală pentru asta. Nu pot permite intrarea în greva foamei până nu vine Direcția de Sănătate să faca un control clinic. Dar nici nu putem să le interzicem. Și cei din subteran s-au gândit la acestă formă de protest, dar i-am rugat să nu faca acest lucru. Deja avem probleme de respirație, avem pusee de tensiune. Mâine se împlinește o săptămâna de protest și nu a venit nimeni”, a afirmat Gabriela Dobrotă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-31

TAGURI: zeci, angajat, mina, baita, intra, greva, foamei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...