2019-02-18 12:21


Zeci de mii de OAMENI sunt așteptați la SLUJBA de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Când are loc PROCESIUNEA

 |  14:44
Zeci de mii de OAMENI sunt așteptați la SLUJBA de sfințire a Catedralei Mântuirii Neamului. Când are loc PROCESIUNEA

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a anunţat luni că la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, care va avea loc pe 25 noiembrie, urmează să participe aproximativ 30.000 de persoane.

"Discutăm cu Brigada Poliției Rutiere şi ai Primăriei Sector 5, referitor la măsurile care trebuie luate pentru data de 25 noiembrie, când Patriarhia Română va organiza sfinţirea Catedralei, ceea ce implică, din ceea ce spun organizatorii, un număr de 30.000 de oameni", a spus Bădulescu.

Ce spunea Patriarhia în luna august

“Prin milostivirea lui Dumnezeu, cu rugăciunile Maicii Domnului, ale Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, şi ale tuturor sfinţilor, prin dărnicia clerului şi credincioşilor Patriarhiei Române din ţară şi străinătate, precum şi a Guvernului României, a Primăriei Municipiului Bucureşti, a altor primării şi a unor consilii judeţene din România, în ziua de 25 noiembrie 2018 va fi sfinţită Catedrala Naţională, acest edificiu nou fiind o necesitate liturgică practică, dar şi un simbol al spiritualităţii româneşti. Catedrala Mântuirii Neamului sau Catedrala Naţională, cu hramul principal Înălţarea Domnului şi Ziua Eroilor, uneşte simbolic iubirea faţă de Dumnezeu a unui popor creştin, jertfelnic şi darnic, cu recunoştinţa pe care o datorăm permanent Eroilor Neamului”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-11-19

TAGURI: slujba, sfintire, catedrala neamului, oameni, mii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PROșTI CARE S-OR DUCE!
19 Noi 2018

Pe praful ăsta, s-a găsit NeFericitul ăsta NESIMȚIT să ia din banii românilor ca să-și ridice el catedrală și să intre în istorie...CINE? UN BĂTĂUȘ ȘI-UN ERETIC!!! Și-acum, în prag de iarnă, FĂRĂ SĂ ÎNTREBE PE NIMENI DACĂ ESTE DE ACORD, moldoveanca aia de FIREA, a donat iarăși nu știu câte milioane din bugetul Primăriei, punându-se bine cu ”divinitatea”..ÎN DAUNA SUBVENȚIILOR DE LA PRIMĂRII ÎN CEEA CE PRIVEȘTE PLATA ÎNTREȚINERII, APOI DE LA FOSTUL RATB -STB, ȘI NU NUMAI...CHIAR ȘI DIN BANII POMPIERILOR, ETC....O SCROAFĂ DEMENTĂ CARE CONSIDERĂ CĂ E MAI APROAPE HAINA DECÂT CĂMAȘA...SYCTIRRRR JAVRE SCÂRBOASE, NEBUNE!
TOȚI MOLDOVENII
19 Noi 2018

CARE S-AU BĂGAT ÎN POLITICĂ DUPĂ 90 AU AVUT AMBIȚIA SĂ FACĂ ȚARA PRAF ȘI PULBERE! SCÂRBAVNICA DE FIREA, HREBENCIUC ȘI MULȚI ALȚII...UITAȚI-VĂ LA C.V.-RILE LOR, LA LOCURILE LOR DE BAȘTINĂ! NIȘTE DEMENȚI! IAR JUSTIȚIA I-A PUPAT LA CUR ȘI PE PORTOFEL...SYCTIRRRR....ALTE JAVRE DEMENTE, BOLNAVE!
ION
19 Noi 2018

..si ce facem cu cele citeva mii de' prosti "'care se vor duce ? poate chiar mai multi !!!!!
PT.ION:
19 Noi 2018

Ce o să faceți cu cele câteva mii de ”proști” care se vor duce? Vă duceți, intrați în Altar...fericiți că intrați în constucții faraonice, înalte, precum Dommurile din Germania făcute ca oamenii să ajungă astfel la Dumnezeu, nu dintr-acela mici, de pe la noi... poate din lemn (sau nu...) discrete, în care Dumnezeu era coborât în mijlocul mulțimii de credincioși ce aveau la gât cruci de lemn dar credință de aur, NU CA ACUM – CU CRUCI DE AUR la gât, DAR având o CREDINȚĂ ”DE LEMN TĂNASE”! P.S. Poate... după întoarcerea pe la casele voastre, vă veți uita în portmonee și veți vedea cu cât rămâneți de pe urma plății întreținerii, ținându-vă de CALD intrarea în faraonică Catedrală de ”mântuire” a neamului...care se DUCE, TOT DUCE... P.P.S Este INADMISIBIL ca PE PRAFUL ĂSTA, în sărăcia în care se zbat românii, TU, PATRIARH să fii de acord să TOT primești POMANĂ din mâna săracului, a văduvei, omițând îndemnul Celui pe care pretinzi că-L slujești...”MILĂ VOIESC, IAR NU JERTFĂ!”...TU, CARE-AI JURAT VOTUL SĂRĂCIEI DE BUNĂ-VOIE!
PT.UNII PIOșI
20 Noi 2018

care bat câmpii, ignorând realitatea așa cum e ea, în pielea goală - ne-fardată, ne-coafată: ”ROMÂNIA (CREȘTINĂ?) CA VINĂ COLECTIVĂ Subscriu cu amărăciune analizei atît de lucide și de actuale a prietenului Paul Cătălin Curcă, amintindu-mi ce scriam eu însumi în urmă cu aproape 12 ani (cînd situația era încă mai puțin gravă decît acum: http://razvan-codrescu.blogspot.com/.../automistificarea... ). Astfel de analize, care constată dezastrul, nu-l pot rezolva, dar rămîn necesare în perspectiva unei (încă) posibile rezolvări. Pentru că un tablou simptomatic cît mai complet și un diagnostic bine pus sînt cheia oricărei scontate vindecări. (R. C.) Înainte cu puțină vreme întrebarea „cît de creștini mai sîntem?” părea retorică. Aveam noi scăpările noastre, recunoșteam deschis, nu eram exemplari în toate manifestările, dar rămîneam în mod fundamental credincioși, iar acest lucru nu ni-l puteau nega nici măcar dușmanii. De unde știam că sîntem credincioși?
AșA SE DECLARAU
20 Noi 2018

românii la recensămînt, în sondajele de opinie acordam Bisericii cea mai mare încredere, lăcașurile de cult erau pline, românii se botezau, se căsătoreau și făceau slujba de înmormîntare numai în biserică. (Da, o făceau...cu drag, dar cu fală, să-i vadă lumea toată! Câți dintre participanți știau/știu CREZUL? Se uită nașul/a mare, precum curca-n lemne când i se cere să-l rostească...abia silabisește cu obrajii-nflăcări, ne-crezând o iotă din ceea ce e scris în carte și citește cu uimire, poate pentru prima dată! Mai vorbim de Înviere? FRIGE, la câlcâie, e-o enormitate sau o simplă povestire! Ce? Nu e așa? Să mă contrazică CAREVA! Toată lumea se supune unui simplu RITUAL, NU ca în fața unor TAINE! D-aia unii se tăvălesc pe jos a deznădejde la vreo înmormântare, chiar dacă mortul era ”tânăr” de vreo 90 de ani și ceva, așa vezi sânge de român avortat curgând râuri, râuri..de-aici vine și se instaurează și NE-SIMȚIREA, ÎMPIETRIREA INIMII! Duhul (Sfânt) fuge de la om când vede că-i numai TRUP!) Toate acestea indicau, fără putință de tăgadă, că românii erau poporul cel mai credincios din Europa: cele mai multe biserici construite, cel mai mic număr de atei declarați.
DE AICI șI UN DISCURS
20 Noi 2018

plin de încredere al reprezentanților Bisericii, care vorbeau în numele întregului popor, pentru că, și dacă nu eram toți ortodocși, oricum doar 1% se declarau atei. Toate acestea erau semne că există o Biserică foarte puternică și doar cîțiva inși, e drept că foarte gălăgioși, care i se opun. Lucrurile stăteau bine pentru Biserică și nu prea aveam motive să ne îngrijorăm. Totuși, erau foarte multe semne că o asemenea credința nu este reală. ROMÂNIA ESTE ȚARA EUROPEANĂ CU CEL MAI MARE NUMĂR DE AVORTURI, ȘI PE LOCUL DOI ÎN LUME LA NUMĂRUL DE COPII AVORTAȚI LA MIA DE LOCUITORI, CU TOATE CĂ ORICE CREDINCIOS VEDE AVORTUL CA PE-O CRIMĂ. Apoi, corupția înflorește, reușim să punem mereu în fruntea statului – prin alegeri, nu ne sînt impuși cu forța – oameni fie corupți, fie de o incompetență ce depășește pînă și imaginația umoriștilor.
APOI, CORUPțIA îNFLOREșTE,
20 Noi 2018

reușim să punem mereu în fruntea statului – prin alegeri, nu ne sînt impuși cu forța – oameni fie corupți, fie de o incompetență ce depășește pînă și imaginația umoriștilor. Nivelul de întrajutorare între români este foarte scăzut, reacționăm la campaniile lacrimogene abil orchestrate de trusturi de presă, dar sîntem foarte adesea nepăsători la suferința aproapelui nostru. Românii sînt printre cei mai individualiști cetățeni ai planetei. Iar individualismul nu este înțeles aici ca un concept filosofic și sociologic de explicare a modului de agregare a oamenilor în societatea contemporană, ci ca stare de nepăsare față de semeni, ca lipsa disponibilității de a ajuta, ca deficit al organizării voluntare pentru obținerea unor beneficii comune. La noi prind foarte bine manipulările, foști securiști și actuali lideri de opinie de carton, influenceri, cum li se spune în epoca social-media, ne livrează ce minciuni vor ei, fac agenda publică a românilor, căci impun subiectele care se discută zilnic în presă. Sîntem gata să credem toate enormitățile, dacă vin de la cei din tabăra noastră, și să respingem tot ce vine din tabăra adversă, chiar dacă ar da dovadă de cel mai curat bun-simț, căci sîntem polarizați pînă în măduva oaselor.
SîNTEM GRUPAțI
20 Noi 2018

în tabere antagonice, care se detestă una pe alta și își atribuie reciproc cele mai infecte intenții și obiective. Tot aici prinde foarte bine teoria conspirației, sîntem convinși că forțe oculte vin să oprime mîndra noastră țărișoară, că sîntem o colonie pe care alții vin să o distrugă. Și sîntem gata de toată ura noastră față de cei care gîndesc altfel decît noi și grupul nostru de referință. Românii sînt printre cei mai nervoși oameni ai acestei planete. Sîntem într-o surescitare permanentă, care se revarsă din ecranele televizoarelor, din reacțiile celor ce interacționează în rețelele de socializare, din modul cum se comportă șoferii în trafic, cumpărătorii față de vînzători, profesorii față de elevi, patronii față de angajați, din discuțiile libere ale oamenilor cu opinii diferite. Vedem zilnic nervozitatea, poate însă ne-am obișnuit cu ea, căci e aerul pe care-l respiră relațiile dintre noi, dar ne vorbesc despre asta și români care trăiesc în alte colțuri ale lumii și s-au întors aici ca să își petreacă vacanțele. Cînd compară starea de spirit de aici cu cea din țările unde au ajuns să trăiască, îi cuprinde jalea și li se aprinde rapid dorul de ducă.
ROMâNIA E țARA
20 Noi 2018

cu cei mai puțini cititori din Europa, cu cel mai mare număr de analfabeți funcționali, cu un sistem de învățămînt despre care profesorii înșiși spun că este la pămînt, iar noi îl constatăm permanent privind la tinerii care termină diverse forme de învățămînt și îi vedem ce valori au, cum se exprimă, ce își doresc de la viață, ce sînt în stare să facă. Probabil de aceea prind atît de bine manipulările aici, căci pe oamenii fără cultură îi poți prosti foarte ușor. Nici cu sistemul medical nu stăm prea bine. În spitalele românești se moare cu zile, mizeria și murdăria se văd ori de cîte ori intri în vreun spital de stat, la fel ca indiferența unei părți din personalul medical, care te tratează numai dacă vrea sau dacă își primește micile „atenții”, fără de care nici nu ai curaj să te apropii. România e țara din care românii pleacă. Cei activi, cei buni de muncă, cei care ar fi capabili să facă ceva aici, preferă să șteargă bătrîni la fund în Italia sau să culeagă căpșuni în Spania, sau orice altă muncă prost calificată și prost plătită din Occident. Preferă să trăiască și să muncească acolo, chit că sînt umiliți și batjocoriți pe meleagurile pe care ajung. Dar și așa le e mai convenabil să locuiască și să muncească în Occident, pe salariile minime de acolo, uneori chiar mai puțin, dacă nu au forme legale, pentru că în România chiar n-au nici o șansă la un trai decent.
ENUMERAREA RAPIDă
20 Noi 2018

a cîtorva aspecte ne arată mai bine starea sumbră în care sîntem, și este mai realist să privim și așa lucrurile. Cum de s-a ajuns aici, cine este de vină? Fiecare în parte, de la decidenții politici la ziariști, profesori, doctori și toți cei care trăim aici și perpetuăm această stare de lucruri. La aceste vinovății mai trebuie adăugată încă una: și Biserica are contribuția ei. Dacă, așa cum ni se spune adesea, este mamă a poporului român, atunci ar fi bine să vadă în ce stare îi sînt copiii. SITUAȚIA PREZENTATĂ SCHEMATIC ANTERIOR, N-AR FI POSIBILĂ DACĂ OAMENII AR FI ATÂT DE CREDINCIOȘI PE CÂT SE PRETIND ÎN RECENSĂMINTELE ȘI SONDAJELE DE OPINIE PE CARE LE CITIM ÎN PRESĂ. BISERICA NU ESTE FORMATĂ NUMAI DIN PREOȚI ȘI EPISCOPI, CI DIN TOȚI CREDINCIOȘII.De aceea eșecurile sînt ale noastre, ale tuturor celor care purtăm numele de credincioși. NOI ACCEPTĂM SENIN AVORTURI, CORUPȚIE, INCOMPETENȚĂ, ÎNVĂȚĂMÂNT SLAB, SISTEM MEDICAL PROST, MANIPULĂRI, CONTRIBUIM LA NORUL TOXIC DE NERVOZITATE CARE NE ÎNVĂLUIE PE TOȚI.
NU E BISERICA DE VINă
20 Noi 2018

pentru toate cîte se întîmplă, dar nici nu este în afara lor. Acum cîțiva ani, cînd a avut loc un viol în județul Vaslui, au fost voci care au spus că, deoarece mulți vasluieni se declară credincioși, înseamnă că și violatorii erau credincioși, deci Biserica este direct vinovată pentru viol( Asta este o enormitate și o prostie fără seamăn...NIMIC NU E CEEA CE PARE! Așa s-a crezut despre moldoveni, c-ar fi mai credincioși decât alții...era și-un banc despre ei: -Știi de ce aleargă moldovenii după Ambulanță? –Nu! – Pentru că au CRUCEA pe ea! )Nu e cazul să acceptăm asemenea acuzații aberante, dar nici nu trebuie negată partea de vină ce revine Bisericii pentru starea generală în care se află România astăzi.” Paul Cătălin CURCĂ
EU Aș MAI ADăUGA
20 Noi 2018

faptul că 30 de ani, ar fi fost arhi-suficienți pentru în/re-creștinarea ateilor născuți și crescuți înainte de 89 continuând cu generațiile imediat următoare , dar n-a fost să fie! Comunismul din sânge, a mutilat sufletele românilor intrați în capitalismul de cumetrie ȘI MAI ABITIR! De ce? Pentru că legea, ba n-a fost aplicată, iar când a fost aplicată...târziu, cu totul nedrept, discreționar, adică bună de-aplicat - doar pentru căței! Ceea ce-a făcut ca, mai ales pentru victime...să iasă latura cea mai rea și întunecată din fiecare, accentuându-se egoismul, individualitatea! E-adevărat, românul e plămadă BUNĂ, dar în burduf de câine...care e pe rând:alungat, bătut, eutanasiat ”cu blândețe” când nu mai e de folos, ori ucis cu bestialitate sau, după ce e deparazitat, vaccinat... dat la export pentru cei cu apucături zoofile...SĂRACUL CÂINE, chiar și adunat după drumuri, scăpat și îngrijit ajunge să se-ntrebe, CINE E: EU SUNT OM, SAU CÂINE?
ASISTăM LA SEMNELE
25 Noi 2018

venirii lui Antihrist? 1. Se spune că atunci când își va face apariția, cancerul va fi deja o boală vindecată/vindecabilă: http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1396323&title=un-virus-modificat-genetic-care-ucide-celulele-canceroase-si-distruge-si-celulele-ce-le-asigura-locurile-de-ascundere-a-fost-dezvoltat-de-oamenii-de-stiinta-britanici-virusul-nu-ataca-celulele-sanatoase- Un virus modificat genetic care ucide celulele canceroase și distruge și celulele ce le asigură locurile de ascundere a fost dezvoltat de oamenii de știință britanici. Virusul nu atacă celulele sănătoase. Virusul ar putea fi testat pe oamenii cu carcinoame începând de anul viitor, adică din 2019.
2. PUTIN NU MAI ESTE ӔNGHI
25 Noi 2018

de ruși; se pare că scade mult în ochii rușilor, ceea ce ar duce (poate) la înlăturarea sa. Se spune că, la apariția Antihristului, Putin nu va mai fi președinte. https://www.stiripesurse.ro/vladimir-putin-e-vazut-vinovat-de-peste-80prc-dintre-ru-i-pentru-problemele-arii-cota-pre-edintelui_1306239.html ”Vladimir Putin e văzut VINOVAT de peste 80% dintre ruși pentru problemele țării: Cota președintelui rus a scăzut masiv” 3. Se spune că, iarna dinaintea apariției Antihristului, va fi atât de aprigă, bătând un viscol năpraznic, cu temperaturi foarte scăzute de va crăpa pământul: se anunță peste tot geruri cumplite - și la noi, și în SUA: http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=1397907&title=frig-de-ngheata-pietrele-in-sua-in-timp-ce-donald-trump-isi-bate-joc-inca-o-data-de-minciuna-progresisto-sorosista-a-incalzirii-globale-trump-un-val-de-frig-brutal-si-extins-ar-putea-sparge-toate-recordurile-ce-s-a-intamplat-cu-incalzirea-globala- ”Frig de-ngheață pietrele în SUA în timp ce Donald Trump își bate joc încă o dată de minciuna progresisto-soroșiștă a "Încălzirii Globale". Trump "Un Val de Frig Brutal și Extins ar putea sparge toate recordurile - Ce s-a întâmplat cu încălzirea globală?"
4. ATACAREA SIRIEI,
25 Noi 2018

a Alepului, până la distrugerea Palatului. https://www.stiripesurse.ro/atac-cu-gaze-toxice-la-alep-zeci-de-cazuri-de-sufocare-in-randul-civililor_1306309.html 5. Cel mai important SEMN în sensul izbucnirii Celui De-al Treilea Război Mondial ce va aduce apoi la apariția Antihristului: A izvorat sange in loc de mir la Piatra Ungerii. Semn al celui de-al 3 lea razboi mondial: https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=-RvBqp9M9Cs
6. BISERICA DIN UCRAINA,
25 Noi 2018

a falsului patriarh, CĂDEREA ÎN EREZIE ȘTIUTĂ a lui Bartolomeu care vine să ”sfințească” împreună cu ereticul ”nostru” Daniel, Catedrala ne-mântuirii neamului, în care va intra Antihristul datorită noii ”religii” – ECUMENISMUL. Și, pentru că lucrurile avansează, așa cum a fost în privința Cuceririi Constantinopolului plecând Duhul Sfânt din Biserica Sf.Sofia, apoi a venirii Revoluției Roșii și împrăștierea comunismului peste țările balcanice în general ortodoxe, ca plată pentru păcatele ne-ascultării, ne-învățării și aplicării dreptei credințe, așa și-acum: păstrând CHIPUL CREDINȚEI DAR TĂGĂDUIND PUTEREA EI, Duhul Sfânt va pleca din bisericile creștine, odată cu îndepărtarea Celui care se jertfea pe Sfânta Masă din Altar/Altare...adică a lui Hristos! Odată îndepărtat, abia atunci se va arăta URÂCIUNEA PUSTIIRII! 7. DE CE E PREA NEFERICIT DANIEL AL ”NOSTRU”: https://ortodoxinfo.ro/2017/09/11/parintele-adrian-fageteanu-despre-patriarhul-daniel-acest-diavol-care-e-patriarhul-ecumenismului/
IATA CE HAL
25 Noi 2018

de “preoti” ucrainieni premiaza Patriarhul Bartolomeu, cel ce va oficia sfintirea Catedralei Mantuirii Neamului: Pat. Bartolomeu îi premiază pe preoții “Patriarhiei Kievului”, care cer legalizarea infracțiunilor și a prostituției; l-a admis canonic pe un altul, care îl promovează activ pe Hitler Constantinopol, 8 noiembrie 2018 Patriarhia Ecumenică s-a alăturat cu bună știință clericilor cu o proastă reputație, atunci când a ridicat sancțiunile ecleziastice împotriva lui Filaret Denisenko și a lui Macarie Maletici și i-a admis pe toți clericii grupurilor lor – cel puțin în persoana lui Filaret Denisenko, liderul schismaticei ”Patriarhii a Kievului”(KP). Denisenko, fostul mitropolit canonic din Kiev, a fost acuzat de păcate grave și delicte, de către Biserica Ortodoxă Ucraineană în 1991, inclusiv pentru că era ”extrem de crud și arogant”, că viața lui personală era o ispită asupra credincioșilor (fiind cunoscut că, în ciuda faptului că era călugăr, avea soție și copii), că a încălcat jurământul depus înaintea Crucii și a Evangheliei, că a calomniat și a ignorat deciziile Bisericii și că a creat o schismă în Ucraina. Din cauza acestor acuzații, a fost caterisit în 1992, iar în 1997 a fost anatemizat pentru continuarea activității sale schismatice. De asemenea, se crede că este responsabil pentru moartea predecesorului său și a altor câțiva ”episcopi” schismatici. Biserica Ortodoxă Rusă a adus sancțiunile canonice împotriva lui Denisenko în atenția Patriarhiei Ecumenice în 1992 și în 1997, iar Patriarhul Bartolomeu a răspuns Patriarhului Alexei I al Moscovei că a recunoscut și a acceptat aceste sancțiuni. Acum, în prima sa întâlnire personală cu un reprezentant al KP, de la acceptarea lor în Biserica sa, Patriarhul Bartolomeu a acordat o cruce patriarhală unui preot KP, care crede că moartea violentă a rușilor este un
ESTE UN RăSPUNS
25 Noi 2018

la rugăciune și care pledează pentru legalizarea drogurilor și a prostituției. ”Preotul”, Alexandru Dedyukhin, l-a însoțit sâmbătă pe președintele ucrainean Petro Poroșenko la Constantinopol, unde șeful statului a semnat o declarație comună cu Patriarhul Bartolomeu, declarând în continuare intenția de a crea o Biserică Ucraineană Autocefală. Dedyukhin a postat o fotografie cu Patriarhul Bartolomeu și cu crucea lui, pe pagina sa de Facebook, unde, interesant, el își exprimă mulțumirile față de serviciul de presă al președintelui în limba rusă, nu în ucraineană. Dedyukhin este bine cunoscut ca fiind un preot scandalos, care a făcut o serie de declarații șocante, încadrate de la blasfemătoare până la criminale. https://ortodoxinfo.ro/2018/11/13/iata-ce-hal-de-preoti-ucrainieni-premiaza-patriarhul-bartolomeu-cel-ce-va-oficia-sfintirea-catedralei-mantuirii-neamului/
ALEX
03 Dec 2018

SECTANȚII AU MULTĂ URĂ ÎN EI. ÎNTREBARE: MAI ARE VREUN LOC ÎN INIMILE VOASTRE IISUS HRISTOS?
PT.ALEX:
03 Dec 2018

De ce nu-i întrebi pe ei, pe sectanți?
CATEDRALA NEAMULUI
10 Dec 2018

Pamflet Poetic https://www.youtube.com/watch?v=3Jf5Ui5fRbI ”Iată azi e sărbătoare, toate babele ÎN BOALĂ au plecat TÂRÂȘ de-acasă, s-ajungă la catedrală. Dumnezeu Însuși din Ceruri, coborât printre creștini, fu mirat privind la dânșii : ”Ce colecție-de mașini!” Nu poate prea-sfințitul, că-i ditamai baștanul, să se plimbe printre babe, printre moaște, cu Loganul! Când se dă jos, PLIN DE AUR cum vezi numai prin reviste, ALTFEL scoate tanti Floarea când dă bani la Acatiste. Mercedesuri și Audi, ce frumos le-aliniară, și nu duse în parcare, ci direct acolo-n scară, ca să vadă tot românul – și săracul și săracul - arsenalele lui popa, dacă e s-apară dracul! DACĂ VINE NECURATUL ȘI ZICE CĂ VREA MĂLAI, DĂM CU MERCEDESUL-NTRÂNSUL…ARE TREI SUTE DE CAI!!! DACĂ NU-L FAC EU PE ACESTA, SĂ SALUTE CA LA CEAS…SĂ N-AM EU PARTE DE AUR, SĂ MĂ VEZI PE TRINITAS! SCARAOȚCHI DE PE TRONURI, BÂNDU-ȘI SÂNGE DE FECIOARĂ, N-A VĂZUT AȘA MINUNE…AȘA MARE CATEDRALĂ! MAI SĂ SE ÎNNECE CU SMOALĂ ȘI PAHARUL SĂ-L RĂSTOARNE, AȘA MARE UMILINȚĂ, ÎȘI DĂ PALME PESTE COARNE! Haideți totuși…pentru popă, astea-s lucruri banale…ce ne trebuie nouă stradă și băgați bani în spitale? De suferi de stres, cu glanda sau mai știu eu altă boală…numai da banii la doctor, acatist la catedrală! Dacă nu te faci tu bine într-o zi, un an sau doi, vii la noi, la parohie că-ți dăm banii înapoi! Asta, dacă nu dai colțul…dar îți promit: sunt cinstiti, acolo sus vei merge și vei fi prea-fericit! ”
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...