2018-12-11 17:59


Zeci de studenţi de la UVT şi-au petrecut noaptea într-un amfiteatru în semn de protest faţă de slaba finanţare a educaţiei

 |  11:00
Zeci de studenţi de la UVT şi-au petrecut noaptea într-un amfiteatru în semn de protest faţă de slaba finanţare a educaţiei

Zeci de studenţi de la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) şi-au petrecut noaptea de marţi spre miercuri într-un amfiteatru al instituţiei, pentru a protesta faţă de slaba finanţare a educaţiei. De asemenea, miercuri dimineaţă, aproximativ 50 de studenţi au protestat în faţa Prefecturii Timiş.

Studenţii şi-au adus pături, mâncare şi apă în amfiteatru şi au dezbătut toată noaptea probleme ale învăţământului.

Vicepreşedintele educaţional al Alianţei Naţionale a Organziaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), Vlad Cherecheş a declarat, că protestul va dura mai multe zile.

”Am fost toată noaptea în universitate. 70 de studenţi nu au închis un ochi toată noaptea. În amfiteatru o să fim mai multe zile. Trei, patru, o săptămână, cât va fi nevoie. În fiecare zi, de la 8.00 seara, o să avem dezbateri. Poate veni oricine. Sperăm să ni se alăture cât mai multe persoane pe parcurs, de aceea astăzi (n.r. - miercuri) o să mergem pe la cursuri să discutăm cu studenţii”, a precizat Vlad Cherecheş pentru Mediafax.

Miercuri dimineaţă, aproximativ 50 de studenţi s-au adunat în faţa sediului Prefecturii Timiş pentru a protesta, ei având banderole negre la gură şi afişând pancarte cu mesaje precum ”Vrem 25%” , ”Azi în Timişoara, mâine în toată ţara” sau ”Vorbim doar în amf. A13 din UVT”.

ANOSR a anunţat că astfel de proteste au loc şi la Universitatea Maritimă din Constanţa, dar şi la Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galaţi.

Lista de revendicări a studenţilor cuprinde creşterea finanţării educaţiei şi asumarea reală de către Parlament şi Guvern a alocării a 6% din PIB pentru educaţie, aşa cum prevede legea; includerea studenţilor în proporţie de 25% din electori în alegerea rectorilor, a decanilor şi includerea acestora în aceeaşi proporţie în consiliile departamentelor din facultăţi – locul în care se iau decizii cu privire la curricula şi planurile de învăţământ; creşterea investiţiilor în servicii pentru studenţi: creşterea burselor, în special a burselor sociale, investiţii în construcţii de noi cămine şi cantine şi investiţii în repararea şi modernizarea celor existente; implementarea reală a unui învăţământ centrat pe student, profesorii nemaifiind simpli oratori a unor cursuri prăfuite de timp, ci cei care creează medii de învăţare pentru studenţi pentru ca aceştia să dobândească abilităţi şi competenţe, învăţând cum să folosescă informaţiile de la curs, nu doar să le reproducă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-06

TAGURI: zeci, student, uvt, petrece, noapte, amfiteatru, semn, protest, slaba, finantare, educatie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
06 Mai 2015

La televiziuni - sunt chemati tot felul gusterii si impostori, politruci care - dupa ce ca-s derbedeii si golani notorii - mai se dau si morali si reprezentanti ai boborului! In loc sa fie chemati analisti adevarati si specialisti IN DOMENIU pt.a demonta pas cu pas (litera cu litera...) toate prostiile facute de kk-tii astia din Parlament. Trebuie DIZOLVAT PARLAMENTUL pt.ca nu-si mai gaseste sensul si rostul si aducerea pe scena politica si in administratia statului tehnocrati integri si competenti si NICIUNUL din cei care-au mai fost. Altfel...ne jucam cu puta-n nisip si cu galetusa, in timp ce TICALOSII, BANDITII, PENALII si MAFIOTI distrug natiunea romana.IESIREA IN STRADA SINGURA SOLUTIE.
GICA
07 Mai 2015

VOI STUDENTII ... MOBILIZATI TOATA LUMEA SA MEARGA LA VOT , .. INDIFERENT DE SIMPATIILE POLITICE ! - PARLAMENTUL ESTE DUPA CUM AM PUS STAMPILA FIECARE PE BULETINUL DE VOT, INCLUSIV VOI! - in primul rand NOI suntem de vina si apoi ... ,,restul"(ce patru ani , conf. legii...ne reprezinta)!
Random imageUltimele stiri


loading...