2018-12-10 04:05


Zeci de bucureşteni au fost trataţi de boli infecţioase transmise de căpuşele de pe câinii vagabonzi

 |  16:43
Zeci de bucureşteni au fost trataţi de boli infecţioase transmise de căpuşele de pe câinii vagabonzi

Aproape80 de bucureşteni au fost trataţi, în ultimii trei ani, de febră butonoasă şimaladia Lyme, boli infecţioase transmise omului de ectoparaziţii specificicâinelui (căpuşe), conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP)Bucureşti, făcute publice de Prefectura Capitalei.

SpecialiştiiDSP semnalează o creştere, de la an la an, a cazurilor de îmbolnăvire prinagenţi patogeni transmişi de la câine la om. Numărul mare de animalenesupravegheate de pe teritoriul Capitalei creşte proporţional şi riscul deîmbolnăvire al populaţiei, avertizează autorităţile.

Conform datelor Institutului Naţional de BoliInfecţioase "Matei Balş", 1.468 de bucureşteni, dintre care 274 decopii, au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de câini vagabonzi în primeledouă luni ale anului. Numărul câinilor vagabonzi este estimat la peste 40.000.

Problema maidanezilor a declanşat o disputăpublică între organizaţiile de protecţie a animalelor şi autorităţile caresusţinideea eutanasieriicâinilor agresivi şi a celor care nu suntadoptaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-03-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...