2017-01-17 04:54

SOCIAL


Zeci de lebede moarte în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

 |  12:29
Zeci de lebede moarte în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării

Zeci de lebede şi lişiţe moarte au fost găsite zilele trecute în zona Vadu, din judeţul Constanţa, aparţinând Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD). Garda de Mediu a RBDD a demarat cercetările pentru stabilirea cauzelor care au dus la moarte păsărilor. Cadavrele au fost găsite de câţiva agenţi turistici care au dus grâu păsărilor, în iazul de decantare a apelor al staţiei de epurare a societăţii Petromidia fiind descoperite leşuri de lebede juvenile şi lişiţe, a precizat comisarul şef al Gărzii de Mediu a RBDD, Costel Ifrim.

„În iazul respectiv, temperatura apelor decantate la staţia de epurare este mai ridicată. Din cauza gerului, păsările care sunt foarte slăbite au încercat să găsească hrană acolo, apoi au urcat pe mal. Echipa trimisă de noi în zonă a găsit foarte multe capete de păsări, ceea ce ne face să credem că păsările slăbite au fost victime ale dihorilor”, a declarat comisarul şef Costel Ifrim.

„Zona în care au fost găsite păsările moarte este la limita dintre RBDD şi, având în vedere faptul că în afara Rezervaţiei este permisă vânătoarea, nu excludem posibilitatea ca păsările să fie victimele unor partide de vânătoare. Agenţii noştri însă nu au găsit cartuşe”, a mai adăugatCostel Ifrim.

Potrivit comisarului, s-au prelevat probe de apă din iazul de decantare al societăţii Petromidia SA Constanţa, situaţia în zonă fiind în continuare monitorizată de agenţii Gărzii de Mediu a RBDD.

„Sunt doar câteva zeci de păsări moarte - 30 sau 40. S-ar putea ca acesta să fie rezultatul mortalităţilor naturale care se pot petrece iarna”, a conchis comisarul şef al Gărzii de Mediu a RBDD, Costel Ifrim.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-02

TAGURI: Lebede_moarte, Delta_Dunarii, Costel_Ifrim, ConstantaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image