2017-01-18 19:09

SOCIAL


Zeci de milioane de absenţe

 |  21:00
Zeci de milioane de absenţe

Elevii au strâns, numai în primele luni de şcoală, zeci de milioane de absenţe. Judeţele Iaşi, Cluj şi Capitala sunt „campioane” la numărul de absenţe acumulate de elevi pe parcursul primului semestru.

Potrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), în medie, pe judeţ, elevii au strâns peste 600.000 de absenţe, pe primul semestru.

Numai în primele două luni din acest nou an şcolar adolescenţii bucureşteni au adunat peste 1,4 milioane de absenţe. În Bucureşti, Grupul Scolar Industrial Dacia, din sectorul 4, se află pe primul loc în ceea ce priveşte numărul absenţelor. Cei 980 de elevi au adunat peste 23.000 de absenţe.

Elevii ieşeni au strâns 1,3 milioane de absenţe în primele două luni de şcoală, în timp ce în judeţul Buzău, în acelaşi interval, s-au adunat peste 250.000 de absenţe.

În judeţul Vaslui, în luna noiembrie, elevii au strâns 198.058 de absenţe, dintre care 62.860 nemotivate. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, numărul absenţelor este însă în scădere. „Faţă de luna precedentă, sunt cu 45.515 mai puţine absenţe. Ne bucurăm că se constată o scădere a numărului de absenţe, dar nu este încă suficient. Trebuie spus însă că cele mai multe absenţe au fost adunate de elevii de la grupurile şcolare. Sunt aici elevi care au fost înmatriculaţi, dar nu s-au prezentat la şcoală. Numai aceştia strâng câte 450 de absenţe”, ne-a declarat inspectorul şcolar adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursan.

În judeţul Glaţi, elevii au strâns, în primele trei luni de şcoală, 881.153 de absenţe (114.677, în septembrie; 399.547, în octombrie şi 366.929, în noiembrie). Cele mai multe absenţe au fost adunate de liceeni de la seral.

Se implementează catalogul online

În luna noiembrie, elevii argeşeni au cumulat 332.279 de absenţe nemotivate şi 151.124 motivate. În octombrie, elevii din judeţul Argeş au strâns 340.000 de absenţe. „Este absolut în neregulă. Am luat măsuri. Au fost 30 de exmatriculări numai luna trecută. Au fost acordate zeci de avertismente şi au fost sunaţi părinţii. Eu cred că trebuie găsită acea soluţie informatică prin care părinţii să ştie când elevii lipsesc. Este o scădere a numărului de absenţe, dar este nesemnificativ”, ne-a explicat inspectorul general al ISJ Argeş, Ion Bratu.

În judeţul Constanţa, inspectoratul şcolar lucrează deja la implementarea catalogului online. „Noi sperăm să reuşim să implementăm acest sistem până la finele lui ianuarie. Atunci vom avea o situaţie mai clară a absenţelor. Părinţii vor putea, de asemenea, să vadă absenţele elevilor. Accesul la catalog se va face printr-un cont”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Contanţa, Alina Lungu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-04-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image