2018-09-26 04:07


ZIUA POLIŢIEI. Oamenii legii vor sărbători în Parcul Herăstrău şi la Piaţa Universităţii. Laboratorul de criminalistică, prezentat publicului

 |  17:28
ZIUA POLIŢIEI. Oamenii legii vor sărbători în Parcul Herăstrău şi la Piaţa Universităţii. Laboratorul de criminalistică, prezentat publicului

Poliţia Română organizează, duminică, cu ocazia împlinirii a 191 de ani de la înfiinţare, în Parcul Herăstrău - Intrarea Charles de Gaulle, o expoziţie unde vor fi prezentate standuri cu tehnică de ultimă generaţie şi vor avea loc demonstraţii de dresaj canin.

Cei care vor veni în parc, începând cu ora 10.00, vor putea să vadă autospecialele, motocicletele şi triciclurile folosite de poliţiştii rutieri, dotările trupelor de intervenţie specială, precum şi celelalte echipamente din dotarea unităţilor de poliţie. Totodată, Serviciul Pirotehnic al Poliţiei Capitalei va prezenta ''roboţelul pirotehnic'', un dispozitiv performant de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor.

Tot aici va fi organizată o expoziţie de arme şi costume ale Serviciului Independent pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale. Celor care se vor afla duminică în Parcul Herăstrău le va fi prezentat şi un laborator mobil de ultimă generaţie, folosit de Institutul de Criminalistică pentru realizarea cercetării la locul comiterii unei infracţiuni. Poliţiştii criminalişti vor arătacelor interesaţi modul în care laboratorul mobil îndeplineşte multiple funcţii şi permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme şi realizarea de portrete robot. Echipe mixte, formate din poliţist-conducător şi câine, vor realiza diferite demonstraţii de patrulare, de prindere şi imobilizare a infractorilor sau de apărare la atacul prin surprindere. Pe toată perioada manifestărilor, poliţiştii vor împărţi pliante cu materiale de prevenire, iar vizitatorii vor putea afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru combaterea şi prevenirea infracţionalităţii. În acelaşi timp, copiii se vor bucura de o atenţie deosebită din partea poliţiştilor, pentru cei mici fiind organizate concursuri distractive. Evenimentul va fi marcat şi luni, de la ora 11.00, în Piaţa Universităţii, când cei interesaţi pot să participe, alături de poliţişti, la diferite manifestări organizate în aer liber, având posibilitatea să descopere aspecte din activităţile pe care le desfăşoară, zi de zi, oamenii legii, dar şi dotările de care aceştia dispun în executarea misiunilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-06-14

TAGURI: politie, infractori, evenimente, Ziua Politiei, campanie, dresaj canin, laborator, criminalisti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...