2019-03-24 00:54


Zona Lacul Morii, în topul poluării din Capitală

 |  18:42
Zona Lacul Morii, în topul poluării din Capitală

Sectorul 6 din Capitală, şi mai precis zona Lacul Morii, se află în topul celor mai frecvente depăşiri ale normelor pentru poluantul PM10 (pulberi în suspensie), adică praful din aer. La fel de poluată este şi zona Cercului Militar din Sectorul 1.

Traficul auto și șantierele de construcții sunt principalii poluatori din București iar depășirile cele mai mari ale calității aerului se înregistrează la pulberile în suspensie (PM10), atenționează reprezentanții Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM).  “Datele de calitate a aerului pe anul trecut sunt încă în curs de certificare. După validarea preliminară făcută de Agenția pentru Protecția Mediului București, au reieșit depășiri doar pentru poluantul PM10, pentru care au fost înregistrate mai mult de 35 zile de depășiri la stațiile Cercul Militar (41 depășiri) și Lacul Morii (37 depășiri). Pentru ceilalți poluanți monitorizați nu s-au înregistrat probleme deosebite. Stațiile de monitorizare nu funcționează la întreaga capacitate, dar nici nu sunt oprite complet, în fiecare stație existând echipamente care funcționează și altele care sunt defecte, acestea urmând a fi înlocuite în acest an”, spune ANPM citată de Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-18

TAGURI: poluare, top, lacul morii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MARIA
19 Feb 2016

In zona Lujerului-Piata Veteranilor(sect.6)dar pe trotuarul de vis-a-vis spre calea ferata care mai exista, dupa ora22 apare in aer un miros groaznic,de ardere a "ceva" care nu te lasa sa respiri,toata lumea sta cu geamurile inchise,nu poate sa aeriseasca s-au sa respire aer curat;nimeni nu se sesizeaza situatia este de mult timp.Este o infractiune grava ,apare numai seara tirziu si tine pina la aprox. ora 3-4 a.m.Poate se cunoaste situatia dar nu intereseaza pe nimeni!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...