2017-01-24 15:20


10 excursii pentru delectarea sufletului

 |  19:15
10 excursii pentru delectarea sufletului

Dacă eşti în căutare de paceinterioară, revigorare şi iluminare - pe lângă o nouă ştampilă aplicată pepaşaport - urmează câteva recomandări pentru nişte experienţe înălţătoare.Oricare dintre ele promite să provoace amintiri de neuitat odată ajuns la faţalocului.

1. Pelerinaj la Peştera Amarnath: Kaşmir, IndiaPelerinajul anual are loc înfiecare vară - în funcţie şi de situaţia politică - pe înălţimile munţilorKaşmir. Zeci de mii de credincioşi merg la Peştera Amarnath pentru a-l vedea peShiva-lingam, o manifestare miraculoasă a zeului suprem hindus Shiva, formatăîntr-o stalagmită de gheaţă. Conform legendei, Shiva a venit în acest locpentru a împărtăşi secretul eternităţii împreună cu soţia sa, Parvati. Pelerinajuleste o provocare: traseul parcurge versanţi aproape verticali şi culmi înalte,până la aproximativ 4.000 de metri altitudine. Preţul excursiei variază înfuncţie de alegerile personale ale fiecărui turist. 2. O retragere în meditaţie: Bali,IndoneziaInsula sacră, cunoscută pentru energia sa magică, este un magnet pentrucăutătorii de experienţe spirituale. Este o destinaţie ideală pentru exersareayoga sau pentru a te retrage în meditaţie. În fiecare dimineaţă, soarele serevarsă asupra insulei şi te îndeamnă la meditaţie şi introspecţie. Ultimadintre stări poate fi accentuată cu o călătorie la Templul Liliacului, unde sespune că locuieşte giganticul şarpe Naga Basuki. Un sejur de 10 nopţi pentrudouă persoane costă de la 3.898 de dolari.

3. Delectare şi meditare: Deşertul Sinai, Egipt

Dacăai tendinţe de pustnic sau dacă eşti o fire solitară, atunci îmbarcă-te pentruo retragere de curăţare şi liniştire sufletească în Deşertul Sinai. Vei păşi pedrumul sfinţilor şi al căutătorilor de sine care, de secole, au luat drumuldunelor de nisip şi al peşterilor, pentru o contemplare în linişte. Timp detrei zile şi trei nopţi, stomacul tău ar putea să rămână gol, însă vei fiîndestulat de inspiraţia pe care ţi-o vor oferi munţii sculptaţi de vânturi şicerul nocturn îmbodobit de stele. O excursie de opt zile poate să pornească dela 1.265 de dolari.

4. Bea Ayahuasca şi detoxifiază-te: Sussex, Anglia

Unelixir cu potenţial de vindecare, realizat din vinul Ayahuasca şi din frunzeleplantei Chacruna, colectată din jungla amazoniană, se află la baza acestei invitaţiipentru recreere. Băutura, preparată de Regina Mamă a Ploii, un şaman înzestratcare deţine reţeta acesteia, are rolul de a elimina toxinele din organism.Aceasta poate fi găsită la Sanctuarul Ceremonial al Binefacerii din Sussex,Anglia, iar preţul pentru trei nopţi în mijlocul naturii este de 890 de dolari.

5. Pe urmele Sfântului Ioan: Spania Reţeaua de rute turisticecătre Catedrala Santiago de Compostela din Spania - cunoscută şi drept „Lăcaşul”- este traversată de mii de ani de pelerini care caută un refugiu faţă de viaţade zi cu zi şi totodată o disciplină spirituală. Se spune că deasupra„Lăcaşului” se află întotdeauna Calea Lactee, o excursie aici însemnând înacelaşi timp şi o descoperire cosmică. Un sejur de şapte nopţi costă de la1.600 de dolari.6. Descoperă oracolul din Shiraz şi poetul Sufi,Hafez: Iran OraşulShiraz este locul de odihnă al marelui poet sufi al secolului al XIV-lea,Hafez. Amestecul de misticism şi romantism caracterizează poezia sa, iar mulţidintre admiratorii săi îl văd ca pe un oracol. Un obicei popular îl reprezintădeschiderea la întâmplare a unei cărţi de versuri a lui Hafez, citirea ei şidescoperirea propriului noroc în versurile tocmai parcurse. O excursie de 16zile la mormântul marelui poet oriental poate să înceapă de la 3.986 de dolari.7. Descoperă apele binefăcătoare: Cornwall, Anglia Aşa cum spune legenda,această cascadă sacră şi binefăcătoare, în apropiere de Tintagel, de pecoastele britanice denumite Cornish, ar fi fost aşezământul Sfântului Nectarie.Acesta a fost un călugăr care a trăit în secolul al V-lea, care i-abinecuvântat pe Cavalerii Mesei Rotunde, înainte de a pleca în căutareaSfântului Graal. Drumul până la cascadă presupune o drumeţie de 1.600 de metriprintr-o vâlcea despre care se spune că este fermecată, iar vizitatorii pot săse îmbăieze în apele care se revarsă din cascadă, despre care se spune căvindecă afecţiuni psihice şi emoţionale.8. Cazează-te într-o mănăstire budistă: Koyasan, Japan Muntele Koyasan este centrulspiritual al budismului ezoteric Shingon - o ramură străveche a religiei. Esteîn acelaşi timp un loc ideal pentru o reculegere în apropierea templului. Dacăvrei să îţi explorezi propria fiinţă, să iei contact cu vieţile călugărilorbudişti sau vrei doar să te bucuri de aerul curat, de linişte şi pace, aici veiputea fi în elementul tău. O şedere de două săptămâni lângă templul budist tepoate costa de la 4.344 de dolari.9. Vizitează un shaman: Mongolia Taigaua împădurită aMongoliei este căminul tribului nomad Tsaatan, o comunitate care se ocupă cucreşterea renilor. Membrii tribului depind de şaman, o personalitate carecomunică cu spiritele, strămoşii sau natura, pentru a se sfătui şi pentru avindeca. O experienţă de 15 zile în taigaua mongolă costă începând cu 3.680 dedolari.

10. Exploreazătemplele sacre: Khajurao, India

Templeleerotice de la Khajuraho, care datează din secolele X şi XI, aflate în nordulIndiei, sunt o bună sursă pentru originea Kama Sutra în subcontinent. Turiştiipot vizita templele jainiste, acoperite cu sculpturi erotice în piatră degranit. Acestea celebrează iubirea şi reprezintă o iniţiere în practicileTantra - mai mult decât sex, o cale străveche pentru iluminare. O călătorie sacrăde cinci zile poate costa de la 1.203 dolari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image