2017-01-20 06:05

SPECIAL


10 lucruri uimitoare despre corpul tău

 |  18:46
10 lucruri uimitoare despre corpul tău

Corpul uman deţine ogroază de proprietăţi, despre care noi nici nu avem habar. Iată 10 dintre ele:

Corpul e capabil săcreeze aspirină

Consumul de fructe şilegume oferă corpului şansa de a produce propria aspirină. Acidul benzoic pecare fructele îl conţin au ajutat câţiva participanţi la un studiu să îşicreeze în corp propriul acid salicilic, componentul-cheie care îi oferăaspirinei proprietăţi antiinflamatoare şi împotriva durerii.

Somnul la locul demuncă îţi creşte performanţele!

Se pare că dormitulla locul de muncă nu e un lucru atât de rău pentru şefii noştri. Câteva pauzede somn ne pot spori performanţele la lucru, dar ne şi scutesc de bolicardiologice.

Ejacularea poatecauza strănutul!

Unii bărbaţi seconfruntă cu diverse afecţiuni atunci când ejaculează. Cea mai deasă dintreacestea o reprezintă strănutul.

Fiecare limbă are oamprentă unică!

Funcţionează exact cala degete. Dacă ele au păţit ceva, putem fi identificaţi şi după amprentalimbii.

Culoarea albă apielii a evoluat în timp

Se pare că, laînceputul existenţei fiinţei umane, cu toţii aveau pielea neagră. Dar, odată cutrecerea timpului şi cu mutarea oamenilor dincolo de ecuator spre restulzonelor continentului, culoarea lor a început să se mai deschidă. La urmaurmei, e destul de logic. Cine stă în zone foarte calde are pielea închisă laculoare, iar cine stă în zone foarte reci are pielea albă.

Apendicul nu e chiaratât de nefolositor precum se crede

Deşi oamenii nu ştiuasta, apendicul are un rol foarte important în organism. Acesta poate protejaintestinele, în care se afla o bacterie benefică, şi ne apără de anumite afecţiuniale stomacului.

Corpul e mai înaltdimineaţa decât seara

Conform specialiştilor,corpul uman este cu aproximativ 1,2 cm mai înalt dimineaţa decât la sfârşitulzilei.

Oamenii strălucesc înîntuneric!

Corpul uman emite nişteraze mici de lumină în întuneric, însă acestea nu pot fi detectate cu ochiulliber. Dar camerele extrasenzoriale ale medicilor chinezi au reuşit să surprindăprima imagine din lume în care se vede clar cum corpul străluceşte înîntuneric.

Poziţia corpuluiinfluenţează memoria!

Un studiu recentpublicat în prestigioasa publicaţie Cognition afirma că există o legăturăstrânsă între posturile corporale umane şi activarea unor anumite porţiuni alecreierului. În timp ce majoritatea cercetătorilor au acceptat influenţamirosurilor sau sunetelor care ne pot activa amintiri şi întâmplări din copilărieşi din adolescenţă, se pare că anumite poziţii ale corpului, adoptate deopotrivăîn somn sau conştient, pot activa în mod similar memoria. Cercetătoriibritanici au dezvoltat pe baza rezultatelor obţinute în aceste cercetări oserie de posturi corporale asemănătoare celor adoptate în timpul somnului,posturi care practicate în stare de veghe ne pot ajuta să ne amintim cuprecizie visele din noaptea trecută.

Persoanele blonde aumai mult păr

Conform unor studii,persoanele blonde au cel mai mult păr. O persoană normală ar trebui să aibă, înmedie, 100.000 de fire de păr pe cap. Eh, persoanele blonde au 146.000,persoanele brunete au 110.000, persoanele şatene se încadrează la 100.000, iarroşcaţii au cel mai puţin, 86.000.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image